-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Kauną sudrebins „Bike Show Millennium“ ir „Auto Show Millennium“

Jau šį savaitgalį Kauną vėl sudrebins galingas motociklų ir automobilių variklių griausmas. Šeštadienį, birželio 15 d., nuo 15 val. S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome Aleksote (Veiverių g. 132) vyks keturioliktoji motociklininkų fiesta „Bike Show Millennium `2013, Lithuania“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Evaldo Šemioto nuotr.

Žiūrovus neįtikėtinais triukais žavės Pasaulio akrobatinio vairavimo čempionas vengras Angyalas Zolatanas ir trys šoninio slydimo (drifto) karaliai, ruošiantys staigmenų kupiną šou, vyks Baltijos šalių „Supermoto“ čempionatas. Renginį vainikuos „Only Girls Millennium“ koncertas, dangų nušvies įspūdingas fejerverkas.

Sekmadienį, birželio 16 d., nuo 12 val. aerodrome karaliaus automobiliai. Pagrindinis šių metų „Autoshow Millennium '2013, Lithuania“ akcentas – nepakartojamas kaskadininkų iš Rusijos „Fireangels Motor Show“ pasirodymas.

Šventės metu vyks antikvarinių, senovinių, perdarytų, naujų automobilių, motociklų, dviračių ir kitų technikos stebuklų paroda, žirgų konkūras „Millennium“ taurei laimėti ir koncertas.

Kaulų čiulpų donorystė – ne baubas

Neatsiejama „Bike Show Millennium“ ir „Autoshow Millennium“ dalis – socialinės akcijos, atkreipiančios visuomenės dėmesį į opias sveikatos problemas. Šiemet žmonės bus skatinami tapti kaulų čiulpų donorais.

„Tik kaulų čiulpai gali išgydyti nuo kraujo vėžio. Prieš keletą metų ir man pačiam tokia procedūra buvo atlikta. Dėkoju likimui, kad laiku atsirado donoras, kurio kaulų čiulpai man tiko. Kaulų čiulpų donorystė nėra organų donorystė, kaip dažnai klaidingai manoma. Ir pats anksčiau maniau, kad kažką reikia gramdyti nuo kaulo, pjaustyti. Tai labai paprasta procedūra – tiesiog reikia duoti kraujo“, – pasakojo projekto „Būk geras“ tarybos narys Giedrius Pauža.

Jis susirinkusius skatins duoti 5 mililitrus kraujo, užpildyti trumpą anketą ir užsiregistruoti į kaulų čiulpų registrą. Prireikus būtų kreipiamasi į registre esantį asmenį ir prašoma paaukoti savo kraujo gelbėjant kito žmogaus gyvybę.

Bus ribojamas eismas

„Bike show Millennium 2013“ metu bus ribojamas eismas:

– nuo 12 iki 14 val. senamiestyje, prie Kauno Pilies;
– nuo 14 iki 15 val. pagrindinėse miesto gatvėse, važiuos motociklininkų paradas;
– nuo 14 iki 16 val. Veiverių gatve, eismas nukreipiamas Europos pr., ir Aleksoto tilto prieigose, eismą nukreipiant H. ir O. Minkovskių g.

Organizatoriai atsiprašo eismo dalyvių už laikinus nepatogumus ir tikisi tolerancijos bei supratimo.

Kiekvienais metais – staigmenos

„Bike Show Millennium `2013, Lithuania“ – tradicinė motociklininkų fiesta, pagardinta netradiciniais sprendimais! Dviračių plieninių žirgų anšlagas, geriausių Lietuvos merginų pop grupių dainos, nekasdienės pramogos ir penas akims stebint super moto ir auto žvaigždžių varžytuves – visa tai didžiulė keturioliktoji fiesta „Bike Show Millennium“, pritraukianti motociklininkus iš visos Europos bei pamėgta ir gausiai lankoma visuomenės.

Organizatoriai, negailėdami laiko ir pastangų, kasmet siūlo kitokias, kaskart įdomesnes moto ir autosporto asų kovas, nepakartojamą Lietuvos žvaigždžių koncertą su gausybe staigmenų. Kasmet šioje šventėje savo talentą ir profesionalumą demonstruoja gausus būrys sportininkų iš Baltijos, Europos šalių ir Rusijos, o koncertinė programa žavi atlikėjų išmone bei naujausiais kūriniais.

Šių metų programa:

13 val. šventės dalyviai tradiciškai renkasi prie Kauno pilies, nuo kurios, riedėdama pagrindinėmis miesto gatvėmis, motociklininkų kolona judės į pagrindinę „Bike Show Millennium `2013, Lithuania“ vietą – S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą.

15 val. prasidės Baltijos šalių „Supermoto“ čempionatas. Keletą metų iš eilės rengiamos varžybos sutraukia daug stiprių sportininkų: kaimyninių šalių nacionalinių rinktinių bei pasaulio čempionato dalyvių. Šiemet jų bus dar daugiau! Savo jėgų  pasitikrinti „Bike Show Millennium Supermoto“ varžybose atvažiuos stipriausi Estijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos motociklininkai. Varžybų metu bus organizuojama po du važiavimus kiekvienai klasei priklausantiems sportininkams.

17 val. vyks žadą atimantis Pasaulio Stunt`o čempiono vengro Angyalo Zoltano pasirodymas. Atrodo, kad šiai moto pasaulio žvaigždei negalioja jokie gamtos dėsniai.

18 val. – šoninio slydimo šou „Driftshow“. Trys drifto meistrai, važiuosiantys „Nissan“ automobiliais, kurių ratus suka nuo 400 AG iki 700 AG galingumo varikliai, žiūrovams ruošia ypatingą šou. Sportininkai sudegins net po tris komplektus padangų. Triukus demonstruos slysdami tarp merginų.

19 val. šventę sudrebins muzikos žvaigždžių gyvo garso koncertas „Only Girls Millennium“. Jame geriausius savo kūrinius atliks „Pinup Girls“, „Naujos Pupytės“, Irma Jurgelevičiūtė, „Rock 5“, Džordana Butkutė. Graciją ir tobulus šokio judesius demonstruos „Šokių Bunkerio“ šokėjos. Merginas apšildys bardas Aleksandras Makejevas su grupe. Koncertą ves ir jame pati dainuos Inga Valinskienė.

24 val. dangų nušvies įspūdingas fejerverkas, po jo linksmybes pratęs diskoteka su grupe „Mochito“.

Renginio metu veiks atrakcionų parkas, kitos nekasdienės pramogos. Bus surengta kaulų čiulpų donorų registro akcija „Būk geras“.

Nepaklūsta gamtos dėsniams

Sekmadienį vyksiantis „Auto Show Millennium `2013, Lithuania“ tai – automobilių paroda, daug adrenalino išskiriantys kaskadininkų triukai, autorodeo, gaivališkas roko muzikos koncertas.

Ypatinga šių metų „Auto Show Millennium“ staigmena – 26 nemirtingųjų Rusijos kaskadininkų „Fireangel Motor Show“ moto ir auto spektaklis. Degantys motociklininkai, mirtinai pavojingi „vardiniai“ triukai, kuriuos pasaulyje ryžtasi atlikti tik keli asmenys, šimtai kilogramų pirotechnikos, šuoliai iš didžiulio aukščio be jokių parašiutų – visa tai ir dar daugiau kvapą gniaužiančių pasirodymų laukia „Kaskadininkų mūšio“ žiūrovų!

„Fireangel Motor Show“ sportininkai, kurių atliekami triukai filmuojami net Holivude, pakvies stebėti motokoridą ir autokoridą.

Motokorida – tai dviračiais ir keturračiais motociklais demonstruojama neįtikėtina žmogiškų galimybių takoskyra: mototechnikos valdymas šuolyje, balansavimas ant ribos ir kita. Tai originalūs ir stulbinantys triukai: „Basic wheelie“, „Cliff Hanger“, „Stoppie“, „Circle wheelie“, „High chair“, „12 o'clock wheelie“, „Ape Hanger“, „Biscuit Eater“, „Acrobatics Hyperspin“, „Switchback“, kuriuos “pagardins” daugiau nei 500 kg pirotechnikos ir spec. efektų.

Autokorida – „Crazy Raiding Show”, „2wheels Jeep Show”, “Fire tower crush” ir kiti “vardiniai” „Fireangel Motor Show“ kaskadininkų triukai, kuriuos ryžtasi atlikti tik jie vieninteliai pasaulyje! Milžiniškas greitis, važiavimas automobiliu ant dviejų ratų (!), degančios kliūties (bokšto) taranavimas ir kiti triukai.

Kaskadininkų iš Rusijos pasirodymo desertas – žodžiais nenusakomi triukai – „Quadro bang & fire” (degantys kaskadininkai), „Russian High Jump” – šuolis iš 50 metrų aukščio be jokio parašiuto, „Ghost Rider“ – iš tikrųjų degantis ir motociklu važiuojantis kaskadininkas, o kur dar „Hall  Tunnel Jump“ ir „American Jump“ – šuoliai automobiliu ir „piruetai“ ore.

Įspūdinga technikos paroda

„Auto Show Millennium“ technikos parodoje bus demonstruojami antikvariniai, senoviniai S.Karoso, S.Brundzos, G.Rimkaus, Lietuvos klasikinių automobilių klubo, prekybos miestelio „Urmas“ ir kitų kolekcionierių automobiliai, o taip pat egzotiški, perdaryti ir patobulinti automobiliai, elektromobiliai, motociklai, dviračiai ir kiti technikos bei meno stebuklai.

Žiūrovai pamatys ir daug naujų įvairių markių ir modelių automobilių ir motociklų: „Subaru“, „Honda“, „Škoda“, „Peugeot“, „Opel“, „Chevrolet“, „Citroen“, „Kia“, „Ducati“, „Hyundai“, „Suzuki“, „Yamaha“, KTM, „Zipp“, „Moska“.
Suaugusius ir mažuosius šventės dalyvius džiugins jojimo šventė – žirgų konkūras „Millennium“ taurei laimėti. Renginio metu veiks įvairūs atrakcionai, didelio pasisekimo sulaukęs „drifto“ taksi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius