-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Albinas Mitrulevičius: Lietuvos socialdemokratų partija įgyvendina duotus pažadus

Praėjusių metų rudenį vykę rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą žmonių pasitikėjimo dėka lėmė, kad Lietuvos socialdemokratų partija gavo daugiausia mandatų. Partija, suformavusi koalicinę Vyriausybę, nuo pat savo darbų pradžios siekia vieningai ir efektyviai dirbti įgyvendinant Lietuvos piliečiams prieš rinkimus duotus pažadus.
Albinas Mitrulevičius
Albinas Mitrulevičius / BFL nuotr.

Tačiau tenka apgailestauti, kad Lietuvos viešojoje erdvėje neretai pasirodo straipsniai, kuriais siekiama sumenkinti socialdemokratų partijos nuveiktus darbus. Tokiais politizuotais straipsniais norima įtikinti Lietuvos žmones, jog Lietuvos socialdemokratų partija dar nieko naudingo nenuveikė šalies labui. Tačiau pats gyvenimas parodo, kad tai yra netiesa. Tiek socialdemokratų frakcija, tiek koalicinė Vyriausybė nuolat ieško pačių racionaliausių sprendimų gerinti šalies socialinę ir ekonominę padėtį.

Tiek socialdemokratų frakcija, tiek koalicinė Vyriausybė nuolat ieško pačių racionaliausių sprendimų gerinti šalies socialinę ir ekonominę padėtį.

Nuo 2013 metų sausio 1 d. minimalus atlyginimas pakilo nuo 850 iki 1000 litų. Kitas itin svarbus klausimas, tai parengtas 2014 metų Lietuvos biudžetas, kuriame numatytas ne tik valstybinės skolos naštos mažinimas, bet ir žymus savivaldybių teisių ir atsakomybės padidinimas dėl tikslingo skolinimosi siekiant toliau tęsti būtiniausias investicines programas, užtikrinti viešąją tvarką, užtikrinti socialinę paramą neįstengiantiems pasirūpinti savimi, išsaugoti kaimo mokyklų tinklą regionuose, atlyginti buvusios konservatorių Vyriausybės nepaskaičiuotų finansinių sprendimų susidariusias skolas.

Gerėjanti Lietuvos ekonominė situacija ir planuojamas 2014 metų biudžetas sukuria prielaidas pagaliau stabilizuoti mūsų šalies bendrą finansinę padėtį ir pasiekti jau seniai užsibrėžtą tikslą – 2015 metais prisijungti prie euro zonos.

Apie dabartinės Vyriausybės darbo efektyvumą byloja ir Eurostato paskelbti duomenys, kad per antrąjį 2013 metų ketvirtį Lietuvos ekonomika išaugo net 4,2 proc. ir Lietuva tapo antra pagal BVP augimą tarp visų ES valstybių. Gana palankios ekonominės perspektyvos žadamos ir 2014 metais – Lietuvai prognozuojamas 3,6 proc. BVP augimas. Tai yra faktai, su kuriais nenorom priversti sutikti net ir aršiausieji socialdemokratų oponentai.

Sekiant mažinti Lietuvos gyventojų socialinę nelygybę, nuo 2014 metų bus apmokestinamos visos fizinių asmenų palūkanos, gautos už suteiktas paskolas juridiniams ir fiziniams asmenims, taip pat palūkanos, kurių sumą per metus viršija 10 tūkstančių litų, gautos už indėlius, laikomus kredito institucijose.

Koalicinei Vyriausybei pavyko bendrą visų Lietuvos mokyklų finansavimą padidinti daugiau nei 67 mln. litų, o tuo pačiu pasisekė išsauguoti 150 mokyklų, kurias ankstesnė Vyriausybė buvo numačiusi uždaryti.

Koalicinės Vyriausybės pastangoms pradėta masinė daugiabučių renovacija visose savivaldybėse.

Šiuo metu intensyviai dirbama siekiant, kad sveikatos priežiūros sistema būtų kuo efektyvesnė ir palankesnė pacientams ir specialistams, kad būtų sukurtas tvirtas teisinis ir finansinis pagrindas užtikrinti sveikatos priežiūros kokybę ir prieinamumą pacientams.

Koalicinės Vyriausybės pastangoms pradėta masinė daugiabučių renovacija visose savivaldybėse.

Be to, tapo žymiai supaprastintas ir efektyvesnis teritorijų planavimo procesas, nes buvo iš esmės pakeistas galiojantis teritorijų planavimo teisinis reguliavimas. Tai gerina mūsų šalies investicinį patrauklumą, nes leidžia realizuoti investicinius projektus per trumpesnį laiką, išvengiant papildomų biurokratinių kliūčių.

Šiais metais pavyko sušvelninti elektros kainos augimą, o dėl pakoreguoto rusiškų gamtinių dujų metinio importo balanso, Lietuva per metus turėtų sutaupyti apie 120-140 milijonų litų.

Atlikti naujausi sociologiniai tyrimai rodo, kad Lietuvos socialdemokratų partija pagal savo populiarumą lyginant su kitomis Lietuvos partijomis užima pirmąją vietą, o partijos lyderis, A.Butkevičius vienas populiariausių šalies politikų. Tačiau laukia daug darbų ir įstatymų projektų pakeitimų, kurių dėka bus siekiama mažinti socialinę atskirtį, gerinti Lietuvos piliečių gyvenimo kokybę. Todėl džiugu, kad mumis tiki ir palaiko didelė Lietuvos žmonių dalis, socialdemokratų partijos gretos nuolat auga.

Albinas Mitrulevičius yra Seimo LSDP frakcijos seniūnės pirmasis pavaduotojas, Valstybės valdymo ir savivaldybės komiteto narys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius