-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: Kas teisus – premjeras ar ministras?

Šiandien Seimo Antikorupcijos komisijoje lankėsi susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Komisija ministrą atvykti paprašė pradėjusi svarstyti valstybės valdomos įmonių grupės „Lietuvos energija“ įgyvendinamus kogeneracinių jėgainių projektus.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Energetikos sritį praėjusioje Vyriausybėje sėkmingai kuravęs ir daug palaikymo dėl šios srities išskaidrinimo sulaukęs R.Masiulis šiandien kalba priešingai nei premjeras S.Skvernelis. Pastarasis prieš mėnesį minėtus Vilniuje ir Kaune plėtojamus elektrinių projektus pavadino korupciniais.

Tad peršasi labai logiškas klausimas - ar profesionalų Vyriausybės vadovas vis dar pasitikės R.Masiuliu, kuriam patikėta kita labai svarbi sritis - Susisiekimo ministerija? Įgyvendinanti milijonų eurų vertės projektus ir deklaruojanti ypatingą dėmesį skaidrumui.

Jeigu ministras ir premjeras kalba priešingai, tai kuris jų yra neteisus?

S.Skvernelio kaltinimus „Lietuvos energijai“ dėl neva korupcinių projektų galima suprasti kaip netiesioginius kaltinimus ir Energetikos ministerijai. O gal premjeras žengs toliau bei apkaltins korupcija ir Finansų ministeriją? Būtent šios ministerijos kontroliuojama „Lietuvos energija“ prieš keletą metų pradėjo realizuoti kogeneracinių elektrinių projektus Vilniuje ir Kaune.

Taigi, Premjere, ką dabar darysime su ministro R.Masiulio nuomone?

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Masiulis ir Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Masiulis ir Saulius Skvernelis

Ar dabar mėginsime atsitraukinėti? Tačiau kaip tai padaryti, jeigu jau buvo kreiptasi į STT? Tiesa, pareigūnai nerado pagrindo tyrimui pradėti. Tačiau pasėta daug abejonių, kaltinimai mesti daugeliui rimtų specialistų ir politikų.

Šiandien komisijos posėdyje atkreipiau dėmesį, kad labai stebina sprendimas numatyti papildomas brangias investicijas į elektrinių kaminų filtrus, nors šiame projekte ir taip bus naudojama pati moderniausia įranga, kuri jau yra užsakyta.

Man vadovaujant ministrų kabinetui, siekėme, kad šių projektų kaina būtų racionali ir ne didesnė nei reikia, kad būtų užtikrintos apsaugos nuo poveikio sveikatai priemonės, kad atpigtų šiluma vartotojams (Vilniuje – net 20 procentų) ir kad būtų išspręstas atliekų klausimas šalyje.

O dabartinis premjeras, susitikęs su dabartiniu „Lietuvos energijos“ vadovu, nurodo didinti išlaidas projektui ir pirkti filtrus, kurie šiaip jau niekam nereikalingi. Na, nebent tų filtrų pardavėjams. Taip pat sukeliama sumaištis dėl atliekų deginimo kiekių Vilniuje ir Kaune, vėl be reikalo supriešinami gyventojai.

Nesinori manyti, kad visa tai – tik dūmų uždanga taikos sutarčiai su „Danpower“, kuri Lietuvai kainuos beveik 20 milijonų eurų ir dėl kurios šiandien taip pat nusistebėjo ministras R.Masiulis. Veikiau jau žūtbūt norima pateisinti paskubom išsakytą, neapgalvotą požiūrį į šias elektrines.

Algirdas Butkevičius yra Lietuvos Respublikos Seimo narys, buvęs Ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius