Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Paulauskas: Nuo kada Lietuvoje patys liudytojai vadovauja ikiteisminiam tyrimui?

Valstybės saugumo departamento pažymos nutekinimo tyrime daromi veiksmai stebina. Mano nuomone, susidarė absurdiška situacija, kai patys liudytojai ar įtariamieji pradėjo vadovauti tyrimui.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai yra baisi situacija, visiškai prasilenkianti su teisinės valstybės bei teisingumo principais. Kur matyta, kad asmenys, kuriuos norima apklausti ikiteisminiame tyrime, patys spręstų apie savo dalyvavimą procese? Toks elgesys aiškiai parodo, kas vadovauja šiam konkrečiam tyrimui ir visai teisėsaugai mūsų šalyje.

Neatmetė galimybės, kad šis tyrimas vilkinamas visomis įmanomomis priemonėmis, o pPrezidentės atsisakymas duoti parodymus yra tik dar viena dirbtinė kliūtis bylą tiriančiam prokurorui. Tai akivaizdus bandymas bylos baigtį nutempti iki šiais metais vyksiančių Prezidento rinkimų.

Neabejoju, kad ir Prezidentės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais J.Markevičius iš prezidentūros pasitraukė neatsitiktinai. Jam galėjo būti suversta kaltė dėl nepavykusios akcijos su VSD pažymos nutekinimu.

Artūras Paulauskas yra Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, Darbo partijos kandidatas į prezidento postą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius