-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Zuokas. Atliekų sąvartynai miesto centre privalo būti uždaryti

Vilniaus valdžios deklaracijos apie „neutralų klimatui miestą Vilnių“ ir jo žalinimą vakar tik dar kartą pademonstravo, kad visi šie pareiškimai tėra tik viešųjų ryšių akcijos, neturinčios nieko bendro su realiais veiksmais rūpinantis vilniečių sveikata ir saugumu.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Jau ne pirmas atvejis, kai Lietuvos sostinė kovoja su gaisrų pasekmėmis, bet valdantieji nieko nedaro, kad tokios nelaimės būtų užkardytos. Vienas tokių sprendimų – atliekų laikymo ir saugojimo vietose įrengtos vaizdo stebėjimo sistemos, suteikiant prisijungimo realiu laiku galimybes aplinkosaugininkams.

Tą visoje Lietuvoje turėtų inicijuoti Aplinkos ministerija – taip naudojami resursai visuomenei atneštų kur kas daugiau naudos ir ekologinio saugumo nei dabar aplinkosaugininkų vykdoma automobilių vairuotojų patikra.

Tuo tarpu Vilniaus miesto valdžia privalo kuo skubiau inventorizuoti visus sąvartynus miesto centre bei kreiptis į Aplinkos ministrą, kad leidimai čia esantiems sąvartynams būtų panaikinti – miestas negali rizikuoti žmonių sveikata ir paralyžiuotu gyvenimu.

Nors „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje įvykusio gaisro priežastys dar tiriamos, tokio pobūdžio sąvartynai dažnai yra padidintos rizikos objektai ne tik dėl pavojingų atliekų, bet ir dėl to, kad verslas būtent gaisro pagalba gali spręsti brangų atliekų utilizavimą. Todėl raginame kuo skubiau imtis veiksmų ir dėl statybos atliekų sąvartyno Salininkuose, kurių gyventojai jau ne kartą įspėjo valdžią dėl pavojaus jų sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius