Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Zuokas: „Nubauskime“ gerumu

Vakar Lietuvos krepšinio rinktinė 2 taškais pralaimėjo Gruzijos žaidėjams. Sutinku, blogas startas, gaila ir apmaudu. Peržiūrėjau skaitytojų komentarus portaluose, kur įvairiais kampais aprašyta Lietuvos rinktinės nesėkmė.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

95 proc. komentatorių sumaišė krepšininkus ir trenerį su žemėmis, išsityčiojo ir pažemino visais įmanomais žodžiais, kurie egzistuoja lietuviškame gatvės žodyne, o jų pritrūkus papildomai pasinaudojo skambesniais kaimynų epitetais, o kur dar grasinimai smurtu ir Lietuvos pilietybės atėmimu... Ir tai ne 10 ar 20 komentarų, o tūkstančiai bjaurių ir savivertę žlugdančių komentarų. Tikiuosi rinktinės nariai neturi laiko internetui ir nėra „gerų“ draugų, kurie persiųstų žinutę su komentaru: „Gerai ant jūsų varo...“

Šiandien rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių, laisvės diena. Skaitydamas tokius komentarus galvoju – negi šie „komentatoriai“ taip pat su tokiu leksikonu auklėja savo vaikus, kai šie suklysta, ar keiksmažodžiais moko savo darbuotojus ar draugus. Toks „auklėjimas“ ar „mokymas“ tik žemina žmogų, demotyvuoja ir priverčia gyventi baimėje galvojant, kad tik vėl nesuklysčiau.

Kaip jaustis Lietuvos rinktinės žaidėjui, kuris atstovauja savo šalį, o jo šalies gyventojai už nesėkmę iš karto jo atsižadėjo? Kokie motyvai turi sutelkti mūsų rinktinę pergalėms? Varymas? „Nubauskime“ gerumu. Pasakykime rinktinės vyrams, kad jumis tikime ir rytoj bus jūsų diena, ir mūsų bendros pergalės. Jūs galit ir mes tai žinome!

Rugsėjo 1 –oji mokslo metu pradžia ne tik mokinukams ar studentams. Kiekvienas iš mūsų turime savo mokslo metus. Linkiu šiais mokslo metais visus išmokti skatinti, pasakyti gerą žodį ir palaikyti vienas kitą. Ir pamatysite, tai bus geriausi mokslo metai Lietuvai. Į tokią Lietuvą ir žmonės sugrįš, ir mes visi būsime nugalėtojai.

Artūras Zuokas yra Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas, buvęs Vilniaus miesto savivaldybės meras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius