Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Mockus: Pensijų padidinimas – tarsi rakštis dešiniesiems

Vos socialdemokratų vadovaujama Vyriausybė paskelbia apie didinamas pensijas arba keliamą minimalią algą, šios naujienos tarsi rakštys susminga į minkštas dešiniųjų vietas. Užuot sėdėję ir tylėję, jie bando prikaišioti, kad socialdemokratams trūksta socialdemokratiškumo ir jie pamiršę pažadus – neva per dvejus valdymo metus nekelia žmonių algų ir pensijų.
Arvydas Mockus
Arvydas Mockus / BFL nuotr.
Juk tų dvejų metų net neužtenka konservatorių ir liberalų valdymo paliktoms skylėms užlopyti – tiek valstybės skolas atidavinėti, tiek žmonių pinigines pildyti. Dabar konservatorių paliktas skolas už neteisėtai nurėžtas pensijas ir įsipareigojimus jas grąžinti vykdo ne kas kitas, o socialdemokratai. Beje, istorija kartojasi. Taip jau buvo su rubliniais indėliais. Konservatoriai tik pažadėjo, o pažadus vykdė socialdemokratai. Ir dabar konservatoriai bando socialdemokratams priminti rinkimų pažadus...

Primename, kad socialdemokratų iniciatyva antrą kartą per XVI Vyriausybės valdymo laikotarpį keliama minimali mėnesinė alga. Dabar, kai prioritetu iškeltas krašto apsaugos finansavimas ir ekonomikos bei gynybos stiprinimas, surasta galimybė pensijų kėlimui. Tam reikės 92 milijonų litų.

Pensijos tikrai būtų padidintos keliskart daugiau, jei nereikėtų grąžinti konservatorių Vyriausybės nukarpymų. Premjeras Algirdas Butkevičius apgailestavo, kad dėl skolų atidavinėjimo pensininkus gali paguosti tik tokiu pakėlimu: „Jei nereikėtų kompensuoti pensijų, tai mes tris kartus didesnę sumą skirtume pensijų didinimui. Kitais metais pensijų kompensavimui numatyta skirti 120 mln. litų. Jeigu tuos 120 milijonų būtume pridėję prie pensijų padidinimo, tai faktiškai pensijos būtų didėjusios apie 30 litų.“

Konservatorių paliktas skolas už neteisėtai nurėžtas pensijas ir įsipareigojimus jas grąžinti vykdo ne kas kitas, o socialdemokratai. Beje, istorija kartojasi. Taip jau buvo su rubliniais indėliais.

Socialdemokratai savo pažadų nepamiršo. Ir Vyriausybės, ir partijos programą nuosekliai vykdo. Gyventojai pasitiki šia Vyriausybe, premjeru.

Prieš tai buvusios Vyriausybės, kurios paliktas skyles tebelopo socialdemokratai, vadovas rinkėjų pasitikėjimo taip ir nebeatgavo ligi šiol. Kaip buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras gerbiamas Donatas Jankauskas turėtų ne matuoti socialdemokratų socialdemokratiškumą, bet paklausti paprasto pensininko, „kas jam ką davė ir kas iš jo ėmė“. Tuomet ir gaus aiškų bei paprastą atsakymą.

Keista, kad būdamas Seimo nariu D.Jankauskas nepastebi nei naujų socialdemokratų darbų, nei projektų, skirtų socialiai jautriems gyventojams. Seime jau svarstomas įstatymas, padidinsiantis galimybes gauti socialinį būstą, kitu įstatymo projektu siekiama, kad jauni, neturintys pakankamai stažo, tėvai, gautų išmokas vaiko auginimui.

Be to, ne tik pensijas ir algas reikia žmonėms atstatinėti po konservatorių ir liberalų valdymo. Dabar laukia ligos išmokų atstatymas – tai taip pat praeitos valdžios kadencijos nurėžti žmonių pinigai. Jei tai nėra darbai, matyt, konservatorių supratimu didžiausias „darbas“ yra tų pinigų rėžimas.

Arvydas Mockus yra Seimo narys, socialdemokratas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius