-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baikit pudruoti mums smegenis!

Retorinis klausimas: kodėl visi, sėdintys šiltose valdžios kėdėse, galvoja, kad aplinkui esantys mažų mažiausiai ne viso proto?

Štai išreklamuotas premjero Andriaus Kubiliaus ir daug šnekančio, bet mažai pasakančio ūkio ministro Dainiaus Kreivio „Ekonomikos skatinimo planas“. Daug gražių pažadų, kuriuos moka sukurpti ministerijose sėdintys klerkai, daug bereikšmių tuščių frazių. Ir tik tam, kad užliūliuotų piliečių budrumą.

Viskas teisingai. Prismaugę verslą ministrai turi nors ką nors daryti, kad ekspertai ant verslininkų kaklų smaugimo žymių neįžvelgtų. Žinoma, kur kas paprasčiau buvo iš viso tiek neprismaugti, bet šaukštai jau po pietų.

Akivaizdu – geriausia investuoti į politiką. Tik reikia teisingai partijas pasirinkti.Taigi dabar metas atverti akis ir pasakyti, kad viena iš svarbiausių „stebuklingo“ plano dalių – atgaivinti statybų verslą. Leisti jiems už kone 2 milijardus statyti socialinius būstus, renovuoti darželius ir mokyklas. Tai irgi teisinga. Darželiai ir mokyklos vėjo perpučiami, tinkas nuo sienų byra... Žmonės neturi pinigų įsigyti savo būstų, todėl jiems verkiant reikia socialinių. Bet ar teisinga tuos užsakymus renovuoti, šiltinti, statyti atiduoti statybų bendrovių vadovams, kurie, neslėpkim, Lietuvoje sukėlė ne mažesnį nekilnojamojo turto burbulą nei JAV? Kas iš naujakurių, įsikėlę į naujos statybos būstus, ranką prie širdies pridėję gali pasakyti, kad jų namuose nebyra tinkas, kad jie negirdi, kaip už sienos kaimynas riejasi su žmona? Ar mūsų statybos bendrovės iš viso pajėgios pastatyti kokybišką būstą už realią, o ne kosminę kainą? Ar joms rūpi tik pelnas, kurį galima išspausti iš kiekvieno kvadratinio metro?

Bet kam tai rūpi, kai ranka ranką plauna? Pažiūrėkime, kiek su statybomis susijusios bendrovės per kelerius metus sukišo politikams remti ir klausimų nebekils. Jų investuotas kone milijardas atsipirks su kaupu. Nesvarbu, kad po metų tuose pačiuose esą renovuotose darželiuose ir mokyklose švilpaus vėjai, o socialiniuose būstuose įsikurs ne tie, kuriems labiausiai reikia, bet tie, kurie turės draugų ir artimųjų savivaldybėse. 

Akivaizdu: geriausia investuoti į politiką. Žinoma, reikia teisingai partijas pasirinkti. Ir verslas teisingai elgiasi remdamas politikus. Jiems reikia uždirbti. O jau kokie ryšiai sieja kai kurias partijas ir kai kurias įmones – Specialiųjų tyrimų ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybų reikalai. Už tai mes jiems algą mokam.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius