Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Sabutis: „Valdantieji vėl nusivalė kojas į žmonių interesus“

Seimo valdančiosios daugumos balsais ketvirtadienio plenariniame posėdyje buvo atmesti abu socialdemokratų frakcijos pateikti Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pakeitimai, siūlantys stabdyti vis augančias energijos ir maisto kainas.
Eugenijus Sabutis
Eugenijus Sabutis / asmeninio archyvo nuotr.

Lengvatinį 9 proc. PVM tarifą buvo siūloma taikyti buitiniams elektros ir dujų vartotojams bei kai kurioms maisto prekėms.

„Gyventojai jau gauna sąskaitas už lapkritį suteiktą šilumą – ir tai, ką jose pamato, kalėdine ramybe tikrai nedvelkia. Daugeliui iš jų teks mokėti dvigubai daugiau nei pernai. Šiandien mūsų teikti siūlymai galėjo pristabdyti sąskaitų pūtimąsi“, – sako socialdemokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Eugenijus Sabutis.

Jo teigimu, valdantiesiems šiandien buvo pasiūlytas konstruktyvus ir efektyvus būdas sumažinti energijos kainas vartotojams.

„Lengvatinio PVM taikymas galėjo tapti sudėtine dalimi Seime jau priimtų projektų dėl energijos kainų amortizavimo. Juk matome, kad ministro D.Kreivio atneštas paketas tiesiog neveikia“, – teigia socialdemokratas.

E.Sabučio nuomone, šią problemą reikėjo spręsti kompleksiškai, t. y. neatmetant kitų pasiūlymų, nes būtina siekti vieno bendro tikslo – mažesnių kainų Lietuvos gyventojams. Jo teigimu, belieka tik apgailestauti, kad valdantieji į šiuos tikslus „nusivalė kojas“.

„Nemažai ES narių laikinai įvedinėja lengvatinius mokestinius tarifus. Šių šalių vyriausybės supranta, kad tai yra vienas greičiausių būdų siekiant suvaldyti kainų didėjimą, tačiau mūsų valdančiosios daugumos tokie pavyzdžiai neįtikino“, – stebisi E.Sabutis.

Jo teigimu, dar keisčiau atrodo dešiniųjų sprendimas atmesti siūlymą dėl lengvatinio PVM tarifo būtiniausiems maisto produktams.

„Dabar maisto kainos – didžiausios per visą dešimtmetį. Infliacija siekia 9,3 proc. Šiems skaičiams toliau mušant rekordus, o ekonomistams vis garsiau kalbant, kad žiemos viduryje galime sulaukti ir dviženklės infliacijos, valdantieji toliau demonstruoja, kad nė nesiruošia imtis jokių žingsnių maisto prekių kainoms pažaboti“, – pažymi Seimo narys socialdemokratas E.Sabutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius