-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eugenijus Gentvilas: Degradation total – murmėjo A.Gelūnas

Gal prieš 10 dienų Seimo frakcijų seniūnų pasitarime valstiečių vadas ir Kultūros komiteto pirmininkas R.Karbauskis pasakė, kad liberalai turi per daug komitetų vicepirmininkų postų. Todėl teks trauktis Kultūros komiteto vicepirmininkui liberalui Arūnui Gelūnui.
Eugenijus Gentvilas Seime
Eugenijus Gentvilas Seime / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Buvęs kultūros ministras, buvęs Lietuvos ambasadorius prie UNESCO, puikiai kalbantis japonų, anglų, prancūzų, lenkų ir dar keliomis kalbomis Arūnas Gelūnas suprato savo menkumą ir netikimą tarnauti šalies kultūrai. Šis netikęs „kultūrininkas“ pareiškė norą pereiti į Švietimo ir mokslo komitetą. Šiaip ar taip – mokslų daktaras, buvęs VDU dėstytojas, buvęs Dailės akademijos prorektorius, akademinėje bendruomenėje puikiai žinomas žmogus...

Tada kažinko ant R.Karbauskio susinervijo ir konservatorius, operos solistas Vytautas Juozapaitis. Nacionalinės premijos laureatas nusprendė irgi mesti kultūrą bei Kultūros komitetą ir pareiškė, kad išeina „mokytis“ į Kaimo reikalų komitetą.

O tada paaiškėjo, kad Kultūros komitete lieka tik 6 nariai. O kad koks nors komitetas galėtų būti ir R.Karbauskis galėtų būti to komiteto pirmininku, reikia bent 7 narių.

R.Karbauskis – veiklus žmogus, ilgai nesvarstė. Susitarė, kad septintuoju nariu komitete bus kažkada matytas ir kažkur girdėtas K.Pūkas.

Vakar baigiantis Seimo posėdžiui girdėjau, kad ambasadorius A.Gelūnas murmėjo sau po nosimi „Degradation total“. Kiek suprantu prancūziškai, tai čia jis apie kultūrą murmėjo.

Eugenijus Gentvilas yra Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius