Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Mozūraitis: Vilniaus valdžia vadovaujasi trijų beždžionėlių principu

Panašu, kad daugelis Vilniaus savivaldybės politikų laikosi nuostatos, jog geriausia pozicija yra nieko blogo nematyti, nieko blogo negirdėti, nieko blogo nesakyti, kitaip tariant, nekreipti dėmesio į problemą. Deja, bet ignoruojant problemą, ji niekur neišnyksta.
Giedrius Mozūraitis
Giedrius Mozūraitis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Tokią poziciją politikai užsiėmė dėl 100 eurų kompensacijos privačius darželius lankančių vaikų tėveliams, o dar tiksliau, kompensacijos privačių darželių savininkams – verslininkams, kurie pasinaudoję aplinkybe, kad kainos bus pradėtos kontroliuoti tik nuo rugsėjo 1 dienos, jau dabar pradėjo jas kelti.

Kodėl kai kurie politikai nenorėjo garsiai prabilti apie 100 eurų kompensaciją, kol ši naujovė buvo dar tik sumanymas, beje, ne itin vykęs sumanymas? Ar mes, politikai, nemokame įvertinti teisingų savo oponentų pastabų?

Kodėl kai kurie politikai nenorėjo garsiai prabilti apie 100 eurų kompensaciją, kol ši naujovė buvo dar tik sumanymas, beje, ne itin vykęs sumanymas?

Darbo partijos Vilniaus miesto skyrius pirmasis kreipėsi dėl šio klausimo į Vilniaus miesto merą. Vėliau raštu kreiptasi į Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje Audrių Skaistį.

Deja, nei iš vieno, nei iš kito jokių atsakymų ar komentarų negavome. Džiaugiamės Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, kuri viešai išsakė savo poziciją, kad kompensacijos už privačius darželius lankančius vaikus yra diskriminacija socialiniu pagrindu. Mes pirmieji prabilome apie tai, kad ši tvarka nėra skaidri, kad ją reikia tobulinti.

Tačiau Vilniaus miesto valdžia nenori girdėti konstruktyvios kritikos, mokytis iš klaidų ir jas taisyti. Remigijus Šimašius tesugebėjo pareikšti, kad diskriminuojami tėveliai, kurie veda vaikus į privačius darželius. Jei kas renka „auksines“ sostinės mero frazes, šią rekomenduoju būtinai įtraukti.

Ar tikrai teisingiausias sprendimas yra mokėti kompensacijas privatiems darželiams? Jau vien šiais metais kompensacijos pareikalaus apie 1,6 mln. eurų. Jei lėšų atsiranda privatiems darželiams remti, tai gal atsirastų ir valstybiniams įkurti?

Manau, kad dabartinė situacija kelia įtampą tarp vilniečių. Man nesuprantamas Vilniaus valdžios pasirinkimas ignoruoti problemas ir nenoras įsiklausyti į gyventojų bei ekspertų nuomones ir komentarus.

Nemanau, kad trijų beždžionėlių principas – nieko blogo nematyti, nieko blogo negirdėti, nieko blogo nesakyti – prisideda prie tokio Vilniaus, kuriame, kaip sako Remigijus Šimašius, gali gyventi draugystėje su savimi, gamta, bendruomene.

Giedrius Mozūraitis yra Darbo partijos pirmininko pavaduotojas, Darbo partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius