Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieva Davydenko: Mūsų metas dabar

Prabėgus 26-iems Nepriklausomybės metams, užaugo ir subrendo nauja mūsų tautiečių karta, kitaip suvokianti valstybės gyvenimą.
Ieva Davydenko
Ieva Davydenko / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Dalis jų, kaip ir aš pati, dar pamena ilgas eiles prie bananų ar mėsos, daugkartinio naudojimo stiklines prie gazuoto vandens aparato ar pirmuosius gautus džinsus, kurie tarnavo tol, kol visiškai nesudilo.

Mūsų suvokimo ribos drauge su atsivėrusiomis sienomis, nuolat plėtėsi. Matydami, jog Lietuva tampa visaverte tarptautinės politikos dalyvė (o kartais net pagrindinė žaidėja), jautėme pakylėjimą, pasididžiavimą, o drauge ir įsipareigojimą vieną dieną nenuvilti tų, kurie mums tą laisvę iškovojo. Ir tai nėra vien skambūs žodžiai.

Taip, Lietuvos jaunimas šiandieną yra savanaudis. Jis stengiasi gauti visa, kas geriausia. Jis nori patogaus, komfortabilaus gyvenimo, žinojimo, kad kasdien veikia tai, kas jam labiausiai prie širdies, o ne tai, kokius pasirinkimus jam primeta valstybė.

Adresas mums tampa vis labiau nesvarbus (nebent tik picai į namus užsisakyti), svarbiau tai, ko galime išmokti, kokius pojūčius patirti, kokį bagažą susikrauti, kuo galime būti pranašesni už milijonus kitų jaunų ir savo karjerą šiuo metu kuriančių žmonių visame pasaulyje.

Šiandieną mes nebesame tylūs stebėtojai, šiandieną mes reikalaujame atsakingo ir savalaikio požiūrio į valstybę ir jos piliečius. Būtent todėl vieni ryžtasi kandidatuoti ir, nepaisant negatyvaus požiūrio į politiką, prisiimti atsakomybę ir siekti realių pokyčių ir visiems aktualių sprendimų priėmimo. Jų garsiai sakomos idėjos ir reiškiamas požiūris šiandieniniuose politiniuose debatuose tampa nepatogia tyla kitų, kone trečią dešimtį politikoje skaičiuojančiųjų lūpose.

Atėjo metas nekaltinti, negąsdinti vieni kitų įvairiomis šmėklomis, nežadėti butų, kurių vis tiek nepastatysi, o argumentuotai kalbėtis, diskutuoti ir, žinoma, darbais ir konkrečiais pokyčiais įrodyti, kad Lietuvos politika nėra nešvarios kojinės, o žiauriai reikalingi batai, su kuriais ir į darbą ir į namus ir svetur vykstame.

Ieva Davydenko yra Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo iniciatorė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius