Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei gali paimti, imk

Parlamentarė Asta Baukutė ir jos vyras, aplinkos ministro patarėjas Kęstutis Rupulevičius peržengė ribas, kurių vis dėlto Seimo narys ar kitas politinio pasitikėjimo pareigūnas turėtų paisyti.

Meluoti, piktnaudžiauti pasitikėjimu ir mokesčių mokėtojų pinigais Seimo nariui mažių mažiausiai nedera. Bet reikėtų pastebėti ir keletą kitų atspalvių šioje istorijoje. A.Baukutės šeima yra tiesioginis atspindys to, kas, drįsčiau teigti, įvairiuose mūsų visuomenės lygmenyse vyrauja – jei gali paimti, paimk.

Ar dar kas mano, kad Seime dirba tik visuomenės autoritetai ir tik nenuodėmingi? O ypač paimti iš valstybės, kuri neturi veido, taigi ir širdies neskauda ją apgavus. Ranką prie širdies pridėjęs neretas turėtų prisipažinti, kad ir mokesčius linkęs slėpti, ir pasinaudoti tarnybine padėtimi būtų nesvetima. Ir šiaip – tokių istorijų tūkstančiai.

Tad A.Baukutės bėda, kad ji pateko į Seimą ir į atsidūrė smaigalyje, susikirtus visiškai kitiems interesams. Ar dar kas mano, kad Seime dirba tik visuomenės autoritetai ir tik nenuodėmingi? Pamirškite. Šią savaitę paaiškėjo, kad už savo automobilius Seimo nariai vien per mėnesį moka nuo 1,5 iki 3  tūkstančių litų.

Tad jei valdantieji nori, kad tauta su jais solidarizuotųsi, patys sau pakišo kiaulę. Net ir labai norėdamas sveiko proto žmogus nesupras, kodėl pensininkas gali ir privalo išgyventi už 600 litų per mėnesį, kai Seimo nario vien automobilio reikmėms reikia dvigubai daugiau mokesčių mokėtojų pinigų. O kur dar atlyginimas...
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius