Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julius Naščenkovas: Trapūs milžinai

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs virš 200000 EUR kyšį iš „MG Baltic“. Pirmininkas nusprendžia nebebūti pirmininku – atsisako visų mandatų ir postą perduoda europarlamentarui Antanui Guogai. Pastarasis pirmininku ilgai išbūti nesugebėjo.
Julius Naščenkovas
Julius Naščenkovas

Nemiegotos nakties ar tai brendžio kombinacija LRT eteryje, savotiški pareiškimai socialiniuose tinkluose, kelių partiečių nepasitenkinimas – ir A.Guoga nebe pirmininkas.

Prisiminkite, kokį įspūdį apie save buvo sudaręs A. Guoga. Oponentai, ir tie kalbėjo su pavydu: kaip gudriai gudrusis Antanas Guoga žaidžia gudrią pokerio partiją..!

Per parą gudrusis A.Guoga sugebėjo padaryti visas esmines klaidas. Jis sukiršino partiečius, ypatingai neprofesionaliai pasirodė žiniasklaidoje, įsižeidė, pareiškė, kad pasitraukia, tačiau net pareiškime painiojo pasitraukimą ir narystės stabdymą.

Vadino jis save „politikos naujoku“ – suprask, tai yra visų jo klaidų priežastis.

Per parą gudrusis A.Guoga sugebėjo padaryti visas esmines klaidas. Jis sukiršino partiečius, ypatingai neprofesionaliai pasirodė žiniasklaidoje, įsižeidė, pareiškė, kad pasitraukia, tačiau net pareiškime painiojo pasitraukimą ir narystės stabdymą.

Pasakyti, kad padariau klaidų, nes esu nepatyręs – rizikingas sprendimas. Jeigu neįrodysi, kad iš klaidų gavai vertingą pamoką – tokią vertingą, kad kaina yra mažesnė už neišvengiamą naudą – taip gali save ir visam nurašyti.

Partiečių sukiršinimas tada, kai labiausiai reikia demonstruoti vienybę – sako, tokia situacija atrodo negražiai. Ne, negražiai tai atrodo tik daliai žmonių, kurie supranta, kad interesai susiduria, auros nesutampa. Likusiai daliai tai atrodo neprofesionalu: suvaldyti nesutarimus ar užbėgti jiems už akių buvo įmanoma, bent jau komunikacine prasme.

Neprofesionaliu peregaru atsiduoda ir pastarieji A.Guogos kontaktai su žiniasklaida. Jeigu parašyčiau „pasirodymai nebuvo kokybiški“, tai būtų objektyvus vertinimas – truputį blogiau už aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką. Bet man peršasi mintis, kad iš A.Guogos buvo tikėtasi daug daugiau. Kaip gali europarlamentaras, perėjęs eilę mokymų ir samdantis spektrą specialistų, būti toks nekokybiškas, aš sąžiningai nežinau.

Įsižeidimas – čia kažkas originalaus. Pliusas yra tai, kad asmuo neabejingas savo aplinkai ir tų aplinkų reakcijai. Bet pliusą nuo kryžiaus skiria vienas mažas brūkšnelis – mano akimis, A.Guoga peržengė labai storą liniją priimdamas asmeniškai blogiausias kitų žmonių būdo savybes. Vienas ryškesnių anti-lyderio bruožų, sakyčiau.

O ir dokumentuose supainioti pasitraukimą su narystės sustabdymu yra kažkas tokio. Galbūt nuotraukose A.Guogos kolektyvas atrodo iš tikrųjų geriau, nei dirba?

Politikas, save pristatęs naujos kartos simboliu, krizės akivaizdoje atsiskleidė besąs neįgalus. Kai tariami geriausieji pasirodo esantys blogesni už vidutiniokus, pradedi tikėti, kad politikais tampa iš tikrųjų neypatingos asmenybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius