-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justas Džiugelis. Atsisakę vienos šventinės dienos, sutaupytus pinigus galėtume skirti šalies gynybai

Jei pasiseka ir šventinė diena neįkrenta į savaitgalį, tokių dienų per metus galime turėti 15. Skaičiuojant kartu su 20 atostogų dienų, darbo ir poilsio balansas Lietuvoje yra vienas geriausių Europoje.
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kiek politikams nemalonus mokesčių didinimas, tiek nemalonu ir laisvą dieną iš tautos atimti. Deja, finansiškai laisvadienis biudžetui kainuoja daugiau kaip 100 milijonų eurų. Žinodamas tokius skaičius, praeitos kadencijos Seimas į švenčių sąrašą įtraukė ir antrą Vėlinių dieną.

Jei prisidėti prie gynybos papildomu mokesčiu, naujausios apklausos duomenimis, nenori 6 iš 10 Lietuvos gyventojų, manau, kaina už laisvos antros Vėlinių dienos atsisakymą – pakeliama. Ypač, kai dar nespėjo susiformuoti nacionalinis įprotis. Todėl siūlau sutaupytus pinigus visiems kartu skirti šalies gynybai.

Tokia mintis vis pasigirsta iš ekonomistų ir verslo atstovų pusės. Taip dar pernai pasielgė danai, atsisakydami vienos šventinės dienos ir sutaupytus pinigus paskirdami gynybai. Net būdami už poros tūkstančių kilometrų nuo ruzzijos sienos, jie įžvelgia didžiulę prasmę gintis, o vakar dar ir paskelbė, kad Ukrainai skirs visą savo artileriją.

2003-aisiais TV3 su Utenos (nealkoholiniu) alumi organizavo neoficialų referendumą „Laisvė Joninėms“. Ar reikalingas dar vienas laisvadienis, tauta balsavo skambučiais ir alaus butelių kamšteliais. Taip, pritarimu buvo laikomas į spaudos kioską atneštas alaus butelio kamštelis, kurių vienas studentas stiklainyje atnešė net penkis litrus.

Švęsti mokame, o gintis privalome, kad turėtume galimybę švęsti gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius