-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justas Džiugelis. Kam naudinga artėjant rinkimų sezonui kompromituoti Seimo narį, norintį apriboti lošimų verslą?

Kadangi matau, jog kai kurios žiniasklaidos priemonės ir žurnalistai toliau tiražuoja ne visai tikslią Andriaus Tapino interpretaciją, neva aš samdžiau komunikacijos darbams lošimų verslo lobistą, noriu atkreipti dėmesį į kelis faktus:
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

1. Mindaugas Ardišauskas man paskutinį kartą teikė komunikacijos paslaugas 2023 m. gruodį. Kiek suprantu, vienos iš lošimų verslo asociacijų vadovu ir lobistu jis tapo vasario viduryje, taigi praėjus bent pusantro mėnesio. Mindaugas man teikė paslaugas pagal individualios veiklos sutartį.

Aš tikrai neturiu jokių galių vienaip ar kitaip įtakoti paslaugas man teikiančio žmogaus noro pakeisti veiklos kryptį, eiti dirbti į vieną ar kitą organizaciją. Tai buvo jo asmeninis apsisprendimas.

Dėl to teiginys, kad aš samdžiau lošimų verslo lobistą (žmogų, kuris iš tiesų tuo metu, kai man teikė paslaugas, nedirbo lošimų asociacijoje), yra neatitinkantys tikrovės ir gali būti vertinami kaip sąmoningas klaidinimas ar net šmeižtas.

2. Aš gruodį pateikiau pataisas, kurios blogina lošimų verslo situaciją, – jomis siekiama neleisti lošti asmenims iki 21 metų (dabar lošti galima nuo 18 metų), taip pat numatoma baudžiamoji atsakomybė už neteisėtų lošimų organizavimą. Tai dar kartą patvirtina, kad bet kokie bandymai apkaltinti mane sąsajomis su šiuo sektoriumi ir atstovavimu jo interesams – absurdiški.

3. Mano dėmesys lošimų sukeliamoms socialinėms problemoms dar pernai metų viduryje sukėlė tam tikrų asmenų (o gal interesų grupių) nepasitenkinimo. Manau, to tikslas buvo vienas – „atmušti“ norą bandyti judinti šio sektoriaus problemas ir kažką griežtinti. Buvo gauti skundai neva atstovauju šiam sektoriui. Juos svarstė Seimo Etikos ir procedūrų komisija bei gruodžio 13 d. nusprendė, kad jokių pažeidimų, inicijuodamas parlamentinę kontrolę ir pradėdamas domėtis šiuo klausimu, aš nepadariau.

Per savo politinę karjerą esu išmokęs ne vieną pamoką. Viena jų – kai kuriamas kažkoks skandalas tendencingai interpretuojant faktus – visada paklausk, kam tai naudinga. Įdomu, ką manote jūs: kam naudinga artėjant rinkimų sezonui kompromituoti Seimo narį, Komiteto pirmininką, norintį apriboti lošimų verslą?

P.S. Sąskaitos už Mindaugo paslaugas buvo reguliariai teikiamos Seimo finansų departamentui kelerius metus. Nei karto nebuvo pastabų, kad jos netinkamos, prašymo kažką patikslinti ar pateikti papildomus dokumentus. Na, bet ar faktai kalti, jei trukdo kurti skandalą ir didinti laidos reitingus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius