Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Celiešius: euro zonos ūkį skatina vartojimas, tačiau smukdo geopolitinė rizika

Trečiadienį bus paskelbtas pats svarbiausias savaitės euro zonos rodiklis – tai II ketvirčio pirminis BVP įvertis. „Danske Bank“ analitikai laukia apie 0,2 proc. augimo (I ketvirtį buvo fiksuotas 0,2 proc. augimas). Jam didžiausią įtaką galėjo turėti vartojimo didėjimas, tačiau gamybos statistika buvo silpnesnė paskutiniu metu dėl išaugusios geopolitinės rizikos, silpnesnių makroekonominių duomenų iš JAV ir Kinijos.
Kęstutis Celiešius
Kęstutis Celiešius

Antradienį bus paskelbtas euro zonos liepos mėnesio pramonės produkcijos rodiklis. Rinka laukia, kad jis gali pademonstruoti 0,4 proc. augimą, kai tuo tarpu birželio mėnesį buvo fiksuotas 1,1 proc. kritimas.

Japonijoje – ženklus BVP kritimas

Japonija šią savaitę taip pat skelbs II ketvirčio BVP rodiklį – laukiama ženklaus kritimo dėl nuo balandžio mėnesio nuo 5 proc. iki 8 proc. išaugusio pridėtinės vertės mokesčio. Pasak rinkos analitikų, ketvirtinis kritimas galėjo būti apie 7,1 proc., kai tuo tarpu pirmą metų ketvirtį augimas buvo 6,7 proc. Taigi, bent jau šiais metais Japonijoje bendras šalies ūkio augimas turėtų būti neigiamas.

Vartotojų nuotaikos JAV galėjo toliau gerėti

Po atšiaurios žiemos JAV liepos mėnesį mažmeninės prekybos rodikliai, kurie bus paskelbti trečiadienį, jau turėtų atspindėti atsistačiusias JAV mažmeninės prekybos augimo tendencijas. Laukiama apie 0,2 proc. mėnesinio augimo.

Penktadienį paaiškės rugpjūčio mėnesio Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas. Nors paskutiniu metu finansų rinkose atsirado daugiau nervingumo požymių, JAV vartotojų nuotaikos galėjo ir toliau gerėti. Laukiama indekso augimo nuo 81,8 iki 83,1 punkto.

Kęstutis Celiešius yra „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius