-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Celiešius: Euro zonos ūkio duomenys nuvylė optimistus

Praėjusią savaitę paskelbtos naujienos ypač nuvylė laukiančius spartaus euro zonos atsigavimo. Skirtingų šalių BVP augimo rezultatai, Vokietijos užsakymų bei verslo lūkesčių duomenys signalizuoja apie ekonomikos tempų lėtėjimą.
Kęstutis Celiešius
Kęstutis Celiešius / „Danske“ nuotr.

Prastus rezultatus rodo beveik išimtinai gamybos sektorius, taip pat ypač nuvilia Vokietijos rodikliai, tuo tarpu periferijos šalių augimas išlieka nuoseklus. Nepaisant pastarųjų pokyčių, „Danske Bank“ ekonomistai mano, kad metų pabaigoje euro zona turėtų padidinti pastaruoju metu lėtėjusias ekonomikos apsukas.

Europos vartotojų pasitikėjimas – aukštumose

Europoje šią savaitę svarbiausi skelbiami duomenys yra preliminarus rugpjūčio mėnesio pirkimo vadybininkų indeksas (PMI) bei vartotojų pasitikėjimo indeksas.

Prognozuojama, jog dėl padidėjusių gamybos bei užsakymų eksportui indeksų PMI indeksai turi vietos augimui trečiąjį metų ketvirtį. Tuo tarpu rugpjūčio mėnesio gamintojų PMI turėtų siekti 52.0 (liepos mėnesį 51.8), o paslaugų PMI – 54.0 (liepos mėnesį 54.2).

Vartotojų pasitikėjimas Europoje yra aukščiausiuose lygiuose nuo 2007 m., todėl nereikėtų sureikšminti kelių pastarųjų mėnesių indekso mažėjimo.

Vartotojų pasitikėjimas Europoje yra aukščiausiuose lygiuose nuo 2007 m., todėl nereikėtų sureikšminti kelių pastarųjų mėnesių indekso mažėjimo. Prognozuojama, jog rugpjūčio mėnesį indeksas taip pat gali kristi iki -9,0, lyginant su -8,4 liepos mėnesį.

JAV nekilnojamojo turto rodikliai turėtų vėl džiuginti

Birželio mėnesį JAV naujų gyvenamųjų namų statybų skaičius krito 9,3 proc., lyginant su gegužės mėnesiu, daugiausiai dėl prastų duomenų iš JAV pietinių teritorijų. Tai buvo tikras nusivylimas rinkoms, tačiau jau šią savaitę skelbiami liepos mėnesio duomenys turėtų parodyti 9,7 proc. mėnesinį augimą dėl sparčiai išduodamų statybos leidimų.

Šią savaitę taip pat sulauksime duomenų apie JAV vartotojų kainų indekso pokytį. Laukiama, jog per liepos mėnesį, lyginant su birželio mėnesiu, indeksas augo 0,2 proc., o per metus – 2,0 proc.

Kęstutis Celiešius yra „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius