Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidmantas Žiemelis: Kodėl valstybei „Snoro“ administratorius brangesnis už 80 tūkst. pensininkų?

Trijų mėnesių neveikiančio „Snoro“ banko bankroto administravimo išlaidų sąmata siekia net 61 mln. litų, o tai – beveik 80 tūkstančių vidutinių pensijų, kurios gruodžio mėnesį Lietuvoje buvo 786 litų.
„Scanpix“ nuotr./V.Žiemelis
„Scanpix“ nuotr./V.Žiemelis

Tai, kad valstybės pinigais disponuojantys pareigūnai „nemato reikalo“  mokesčių mokėtojams atsiskaityti kur ir kodėl jie leidžia milijonines lėšas jau tapo nuolatiniu reiškiniu. Esu įsitikinęs, kad bendri pasamprotavimai ar kiekvieno valdininko sprendimo prilyginimas valstybės paslapčiai šiandien yra nepakankami žmonėms, kuriems kiekvieną dieną liepiama vis labiau „veržtis diržus“, todėl dar kartą kreipiuosi į atsakingus pareigūnus ir banko „Snoras“ bankroto administratorių N.Cooperį, prašydamas paaiškinti milžiniškas bankroto administravimo išlaidas.

Didžioji dalis neveikiančio „Snoro“ banko bankroto administravimo išlaidų tenka N.Cooperio 67 darbuotojų ir 29 konsultantų komandai. Viešais duomenimis, kol „Snoras“ veikė, visos grupės, kurioje dirbo net 1350 žmonių, administracinės ir ūkinės ketvirčio išlaidos siekė apie 30 mln. litų, iš kurių darbo užmokesčiui tekdavo 15 mln. litų. Todėl visuomenei būtina žinoti, kodėl už administratoriaus komandos darbą neveikiančiame banke mokama dešimteriopai daugiau. 

Nuostabą kelia ir tai, kad š. m. sausio 17 d. į administracijos vadovo pareigas neveikiančiame valstybiniame banke priimtam V.Monkui paskirtas atlyginimas siekia net 100 tūkst. litų per mėnesį, kai tokios astronominės algos nemokamos jokioje valstybės kontroliuojamoje įmonėje.

Aš, pavyzdžiui, nežinau kaip galima paaiškinti dirbančiam žmogui, kuriam vyriausybė neranda poros šimtų litų pridėti prie minimalios algos, kodėl V.Monkui, iki sausio 16 d. dirbusiam „Snoro“ informacinių technologijų tarnybos direktoriumi ir vėliau paskirtam to pačio banko bankroto administratoriumi, buvo išmokėta 9 atlyginimų dydžio kompensacija, nors bankroto atveju, įstatymo nustatyta tvarka banko darbuotojams išmokama tik dviejų atlyginimų dydžio kompensacija.

***

Vidmantas Žiemelis yra Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius