Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvailesnės formuluotės nesugalvosi...

Suprantu, kad nieko nesuprantu. Arba menas daug parašyti ir nieko nepasakyti. Bandysite atspėti, apie ką aš? Ogi apie TV3 pranešimą, kuriame bandoma paaiškinti Žinių tarnybos vadovės Jolantos Butkevičienės atleidimo priežastis.
Temos: 1 Darbas

Cituoju: „Jolantai Butkevičienei MTG korporacijoje buvo pavestas ypatingai svarbus vaidmuo – vadovavimas vienam iš daugiausiai darbuotojų turinčiam skyriui. Kompanijos vadovams nėra priimtina situacija, kai darbuotojas, užimantis tokią svarbią poziciją, savavališkai viršija jam suteiktus įgaliojimus. Norėtume pabrėžti, kad TV3 vadovybė bandė su Jolanta Butkevičiene geranoriškai ieškoti dialogo, ir labai gaila, kad šiuo atveju abiejų šalių požiūris į susidariusią situaciją išsiskyrė. Mes esame dėkingi už Jolantos Butkevičienės ilgametį darbą ir nuopelnus. Šios dienos sprendimas nėra susijęs su draudimu kovoti už žurnalistų teises. Kaip tik mes siekiame ir jau daug metų esame vertinami už objektyvias ir patikimas žinias. “ Taip TV3 Žinių vadovės atleidimą komentuoja MTG Baltijos šalių vadovas Kaspars Ozolins.

„TV3 televizija ir toliau sieks užtikrinti, kad žinios būtų objektyvios, kokybiškos ir nešališkos. Kilęs nesusipratimas dėl žurnalisto Aleksandro Zubriakovo akreditacijos nutraukimo neturi nieko bendra su šiandienos kompanijos sprendimu. Kaip atsaką į Lietuvos Respublikos Seimo kanclerio sprendimą nutraukti TV3 žurnalistui akreditaciją mes Lietuvos Respublikos Seimo valdybai esame padavę skundą ir prašome akreditaciją grąžinti“, – sako K.Ozolins.

Ką nors supratote? Kas tie mįslingi „įgaliojimų viršijimai“? Kai iš darbo metamas tokio kalibro vadovas, norėtųsi daugiau paaiškinimų. Juolab kad J.Butkevičienė sako esanti įsitikinusi, jog iš darbo atleista už tai, kad su kitais žiniasklaidos priemonių atstovais pasirašė kreipimąsi prezidentui ir Seimui. Dokumente buvo raginama atšaukti žurnalistų darbo ribojimus parlamente.

Jei taip yra iš tiesų, kyla klausimas, kodėl J.Butkevičienės darbdaviui kliūva, kad ji stojo į kovą už žurnalistų teises? O gal tai užkliuvo ne TV3 vadovams (juk jie savo pareiškime sako, kad atleidimas nesusijęs su J.Butkevičienės kova už žurnalistų teises)? Tada man kyla klausimas, kas tokio išskirtinio įvyko (o gal buvo pažadėta darbdaviams?), kad iš darbo tarsi burtų lazdelei mostelėjus metamas penkiolika metų bendrovėje išdirbęs žmogus, ne vienam politikui ant nuospaudos skaudžiai užmynęs ir mynęs iki šiol ir taip labai daug prisidėjęs prie televizijos sekmės? Daugiau nebemins.

Su J.Butkevičiene TV3 Žinių tarnyboje esu dirbęs aštuonerius metus. Beveik trejus pastaruosius su ja nebendravau. Bet išgirdęs apie atleidimą ir galimas priežastis, tą patį vakarą paskambinau jai. Deja, po mūsų pokalbio esu linkęs palaikyti J.Butkevičienę. Juolab kad ji sako ir savo atleidimo dokumentuose radusi formuluotę, leidžiančią įtarti, kad darbą formaliai prarado dėl to nelemto laiško prezidentui ir Seimui. Formaliai, nes neformaliai šio atleidimo užkulisiuose silpnai šmėkščioja pramogų verslo ryklio, atsidūrusio politikoje, šešėlis.

Kas pamiršo, priminsiu, kad laiške, dėl kurio formaliai buvo atleista J.Butkevičienė, buvo kalbama ne tik apie akreditaciją praradusį A.Zubriakovą. Laiške buvo kalbama apie žurnalistų darbo ribojimus Seime, apie kvotų žurnalistams įvedimą, apie draudimus filmuoti ir fotografuoti kai kuriose Seimo vietose, apie... apie... apie... Žurnalistų manymu, apribojant jų teises parlamente buvo pažeisti įstatymai, Konstitucija. Štai apie ką buvo tas laiškas.

Tiesą sakant, žurnalistų darbo apribojimų įvedimas Seime labai nenustebino. Nedidelė žurnalistų reakcijos patikrinimo repeticija buvo surengta jau per pirmą rinkimų turą. Jau tada „prisikėlėlių“ partijos rinkimų štabe antras aukštas žurnalistams buvo tapęs draudžiama zona.

Man tąkart niekas to nepaaiškino, tad su fotoaparatu pakilau į viršų. Spėjau nuspausti vos du kartus, kai apsauga mane maloniai nuleido žemyn. Dar paaiškino, kad ne patys tai sugalvojo. Kai kolegė iš verslo dienraščio užlipo į antrą aukštą, o apsauga bandė išvaryti žemyn, moteris bandė sužinoti, ar pateko į privatų A.Valinsko vakarėlį, ar į rinkimų štabą. Už tai kolegė iš viso buvo palydėta į gatvę. Po kiek laiko pats A.Valinskas „situaciją išsprendė“ ir žurnalistams antras aukštas buvo plačiai atvertas.

Gal kas nori lažintis, ar iš Seimo iššveistam TV3 žurnalistui bus grąžinta akreditacija? Aš statau už tai, kad bus... Nes jis tėra mažas sraigtelis dideliame žaidime. O J.Butkevičienė net neslepia, kad kreipsis į teismą dėl atleidimo iš darbo. Sėkmės jai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius