-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Loreta Soščekienė: Pasislinkite, uniformuoti vyrai ir moterys, yra svarbesnių!

Tai pareigūnai „girdi“ jau antrą mėnesį. Politikams išradingai pildant skiepijamų sąrašus, greitai skiepus jau gavo pareigūnų tėvai, sutuoktiniai, jeigu jie medikai ar mokytojai. Greitai gaus ir vaikai, abiturientai. Tačiau - ne pareigūnai, kasdien turintys akistatą su nežinia. Kas atvers duris nuvykus į iškvietimą? Užsikrėtęs ar ne? Kas dalyvauja muštynėse? Infekuoti, ar ne? Kas privažiavo „blok postą“ – infekuotas, ar ne?
Loreta Soščekienė
Loreta Soščekienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Šią savaitę prie uždarytų miestų stojo ir dar stos 7000 pareigūnų. Jie jau girdi ir dar išgirs į akis sakomų daug „gražių“ žodžių apie karantiną valdančių politikų sprendimus. Grįžę namo po sunkios darbo dienos, jeigu padarys klaidą ir atsidarys Facebook, ten pamatys dar daugiau ir jiems pilamų keiksmų. Iš tų, kurie mėgino prasmukti, bet buvo grąžinti.

Sportininkai, dėstytojai, TRENERIAI. Dainininkai. Dešimtys, šimtai, tūkstančiai žmonių kasdien gauna vakcinas. Suprantu silpniausius, jiems būtina. Tačiau dabar jau skiepijami toli nuo rizikos grupių nutolę žmonės.

Tik pareigūnai – tik jeigu pasiseks.

Tik pareigūnai – tik jeigu pasiseks.

Kaip pasisekė Kauno pareigūnams. Nes meras turėjo drąsos jiems skirti vakcinų. Kaip ir Šalčininkų pasieniečiai, nes ten tiesiog... sandėliuose dulka šimtai vakcinų ir juos reikia panaudoti. Gerai, kad pareigūnai po ranka pasitaikė, o ne treneriai.

Jeigu vidaus reikalų ministrė dar stengiasi būti dėmesinga ir kalbasi su mumis, tiesa, kol kas tik pažadais, tai teisingumo ministrei pareigūnai tarsi neegzistuoja. Suprantu, nauja sritis, nėra lengva. Bet ignoruoti jos ministerijai pavaldžių Kalėjimų departamento pareigūnų taip pat negalima.

Jau paskiepyta per 300 tūkst. žmonių. Balandį laukiama pusę milijono vakcinų. Ar įmanoma nuo jų nustumti pareigūnus? Jau pradedu tikėti, kad viskas įmanoma.

Nes jau girdime, kad gali būti skiepijami pardavėjai ir kiti su žmonėmis daug bendraujantys asmenys. Taip, jie svarbūs mūsų visuomenės nariai. Tačiau ir jiems reikia pareigūnų pagalbos. Kasdien.

Ar vis dar jaučiatės saugūs, žinodami, kad tūkstančiai pareigūnų kasdien vykdo įsakymus saugodamiesi kaip tik moka.

Ar vis dar jaučiatės saugūs, žinodami, kad tūkstančiai pareigūnų kasdien vykdo įsakymus saugodamiesi kaip tik moka. Tačiau jie – ne supermenai. Jie – žmonės, turintys labai rizikingų kontaktų kiekvieną dieną.

Bet juk yra, kas rizikuoja daugiau? Todėl pareigūnas savo dozės gali kantriai palaukti.

O gal užteks vis tik tyčiotis iš pareigą šaliai atliekančių žmonių? Ir rasime vakcinų bent tiems, kuriuos kasdien siunčiame saugoti mūsų.

Loreta Soščekienė yra Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius