-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petras Auštrevičius. 2 metai karo Ukrainoje: laikas nebekartoti „tiek, kiek reikės“, o daryti tai, ką reikia

Vakarų partnerių mėgiamas pažadas remti Ukrainą „tiek, kiek reikės“ minint antrąsias masinės rusijos karinės invazijos metines nebeskamba rimtai dėl to, kad pažadų nelydi veiksmai arba jie smarkiai vėluoja.
Petras Auštrevičius
Petras Auštrevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ukrainai laukiant reikiamų naikintuvų, naujos artilerijos ir ginklų, karo lauke nuo dronų ir kitų teroristų atakų žūva tūkstančiai, žuvo pirmasis Lietuvos karys Tadas Tumas. Noriu pagerbti visus ir padėkoti visiems, kurie gynė ir gina Ukrainos, Lietuvos bei Europos laisvę nuo bangos režimo įsakymus vykdančių teroristų. Noriu padėkoti savanoriams, kiekvienam aukojančiam vardan Ukrainos pergalės.

2 metai totalaus karo yra labai ilgas laikas, man tai atrodo kaip dešimtmetis. Suprantamas pyktis ir nusivylimas, kai blogio nepavyksta išrauti, kai perspektyvos neaiškios.

ES patvirtino 13-ąjį sankcijų paketą rusijai, bet Vakarai ir ES tikrai gali ir privalo atsakyti stipriau. Jei lauksime 23-čio ar 33-ečio sankcijų paketo, JAV prezidento rinkimų ar kokios kitos atomazgos, rusija neskaičiuodama ir per daug nesirinkdama smogs toliau. Siūliau ir raginsiu įtvirtinti visišką rusijos embargo. Būtina izoliuoti rusijos satelitus ir draugus, kurie kasdien aprūpina karo mašiną. ES ir Vakarai privalo sankcionuoti ne kelis šimtus, o tūkstančius geriausiai žinomų ir viešai įvardintų putino tarnų, kompanijų.



ES ir NATO lyderiai turi įrodyti, kad jie neturi intencijų sodinti putiną, lavrovą ar kitą teroristą prie derybų stalo su Ukraina. ES kartu NATO turi kelti ir įgyvendinti tikslą, kad su jų pagalba Ukraina smogtų okupantams taip ir tiek, kad jie nespėtų išsitraukti atsarginio plano.

Kartu su 67 europarlamentarais šiandien simboliškai pasirašėme ir išsiuntėme bendrą paramos laišką Ukrainai. Džiaugiuosi, kad paramos Ukrainai Europos Parlamente gretos vis dar daug didesnės nei tų, kurie nori tempti laiką rusijos naudai, tų, kurie imituoja veiksmus ar kasdien sabotuoja paramą Ukrainai.

Pasinaudokime kiekviena proga, kiek galime ir kol galime: 1485, iki pergalės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius