Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Privatus LEO LT akcininkas atominės nestatė ir nestatys

Mes visi esame akcininkai įmonės, su kuria nelabai žinome, ką daryti.

Toks susidaro įspūdis klausantis politikų diskusijų po Konstitucinio teismo (KT) sprendimo, kuriuo pripažinta, kad įmonės LEO LT kūrimą reglamentuojantys įstatymai prieštarauja Konstitucijai.

KT pabrėžė, kad LEO LT kūrimas nepažeidė konkurencijos tarp įmonių, nors „Maximos“ savininkams priklausiusios VST įmonės įtraukimas į procesą vyko ne viešo konkurso būdu. Teismas taip pat nemano, kad sukūrus LEO LT buvo monopolizuota rinka.

Bet KT užkliuvo tai, kad įstatymuose, reglamentuojančiuose LEO LT veiklą, nėra įrašytas pagrindinis tikslas, dėl kurio ir buvo ši įmonės steigta – atominės elektrinės statyba.

KT sprendimas dar bus aiškinamas, bet dalis apie atominės elektrinės statybą vis dėlto yra labai svarbi. Tiksliau, įdomu, kaip politikai taisys įstatymus ir kaip elgsis kitas LEO LT akcininkas – „Maximos“ savininkai.

Jei valstybės atstovai ir galvojo apie naują atominę elektrinę, tai „VP dešimtuko“ nariai net neslėpė, kad jų tikslas – visiškai kitoks. Pirmiausia – pelnas, ir greitas. Antra – tai būdas pasitraukti iš sektoriaus pačia geriausia kaina. „VP dešimtukui“ tinka viskas, kas šiems dviem tikslams neprieštarauja.

Optimizacija vyksta. Galbūt verslo prasme perspektyvūs ir elektros tiltų projektai, ypač su švedais. Bet atominė elektrinė – ilgalaikis ir labai jau neprognozuojamas projektas. VP atstovai iškart sakė, kad jie atominės nestatys. Atvirai jie sakė žurnalistams į akis neoficialiuose susitikimuose. Aptakiau – viešoje erdvėje. Bet sakė.

Štai kodėl įstatymuose nėra galutinio LOE LT įkūrimo tikslo – atominės elektrinės.

Ir labai keista, kad net ir dabartinės valdžios politikams tai tapo neįtikėtina naujiena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius