Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Burokas: Ar išgelbės konservatorius suklastoti laiškai nuo VMI?

Panašu, kad konservatorių auksinis jaunimėlis ištaškė paveldėtus partijos senelių pinigus. Paaukok, mielas rinkėjau, jaunojo Landsbergio vadovaujamai partijai. Nedaug, tik 1 procentėlį savo mokamų mokesčių, labai reikia.
Ramūnas Burokas
Ramūnas Burokas / Asmeninio albumo nuotr.

Ir kaip pavadinti šį gailestingą jaunojo lyderio išmaldos delną, atkištą paprastam piliečiui? Gal paveldėta sena gera „chaliava“, o gal desperacija? Ir nesikuklinant, nutylint ir neraudonuojant, kad tokia pat konservatoriška, tik kito lyderio ranka, didesnėmis net už paties Palangos Juzės žirkles, kirpo viską, ką galėjo. Tą istoriją, žinoma, išgyvenom. Bet dabar įdomiau, kas prikirpo jaunųjų kregždučių sparnelius, kad šie net į Airiją pradėjo darytis?

Atrodo, kad prašydami to 1 proc. GPM‘o, jaunieji konservatoriai net ryžosi peržengti etikos rubikoną. Jie pasibalnojo net pačią Valstybinę mokesčių inspekciją, jai apie tai nieko nežinant. Išsiuntinėjo vokus su VMI adresu, o ten kregždučių partijos raginimas paaukoti 1 proc. pajamų mokesčio.

Paramėlę reiktų skirti ne tik šiemet, bet iki pat 2019 metų. Nereikia apsimesti šlanga, gulinčia D.Kreivio parduotuves lentynoje, gavus tokį laiškelį ir pamačius ant voko tokios valstybinės institucijos adresą, dalis žmonių gali būti stipriai suklaidinti. Galvodami, kad paramos lėšos surenkamos į biudžetą, jie pinigus perves nemėgstamai partijai.

Aišku, brangus rinkėjau, kam reikia tos paramėlės. Viskas tam, kad jaunieji konservatoriai ir toliau rodytųsi eteryje, kad niekas jų neužmirštų.

Apmaudu, kad išgirdęs apie tokius konservatorių laiškus su VMI adresais, neprofesionaliai slystelėjo ir mokesčių administratoriaus atstovas spaudai. Jis paaiškino, kad institucija nieko blogo tame nemato.

Nesvarbu, kad politinė partija, tiesiai šviesiai, naudojasi VMI vardu ir masiškai išsiuntinėja laiškus visais įmanomais adresais. Atstovas spaudai dar ir nesikuklina išsakyti nuomonės, kad „tokios reklamos priemonės yra galimos ir veikiausiai kur kas etiškesnės nei mokyklose per prievartą dalijami paramos prašymai“. Stipru.

Taip išeina, kad VMI spaudos atstovas leido taip „etiškai“ naudotis mokesčių administratoriaus vardu visais rinkodaros, reklamos ir kitais pinigų išmušinėjimo tikslais. Tiesa, kiek prisimenu, dar prieš porą metų VMI visiems skiepijo, kad paramos gavėjai negali daryti jokio spaudimo potencialiems paramos teikėjams. Gerai, tiek to, laikykime, kad ant vokų užrašytas išgalvotas „Druskininkų AVMI“, kad ir su tikru deklaracijų tvarkymo centro adresu, nėra spaudimas.

Bet grįžkime prie jaunųjų kregždučių piniginių reikalų. Reikia dešiniųjų jaunimėliui Jūsų pinigų, oi reikia. Praeityje tie laikai, kai stambios įmonės ir įtakingi verslininkai rėmė šią partiją. Dabar remia, matyt, žodžiais, dvasia arba kitaip. Na, žinot, įstatymai kitokie.

O štai reklamos eteryje, socialiniuose tinkluose, stenduose su šakėm ir be jų, kaip bitės rinkimų vasaros pievoje sukte sukasi. Naujoji kons-jaunimo karta nori būti matoma, nori būti atpažįstami rinkėjų mintyse, šviesti, mirguliuoti, net akis amžinojo poilsio užmerkus. Tik bėda ta, kad tokia kampanija – labai, labai brangus malonumas. Gal ir ne iš piršto laužta informacija, kad to negana.

Sklando gandas, kad konservatoriams dirba net 9 komunikacijos įmonės. Viskas kainuoja, oi kainuoja. Nekainuoja nebent tik konservatorių jaunimo fanatiškas entuziazmas komentarų skiltyje. Tiesa, yra būdų kaip IP kodus įvairesnius padaryti. Bet apie tai gal kitą kartą.

Taigi, aišku, brangus rinkėjau, kam reikia tos paramėlės. Viskas tam, kad jaunieji konservatoriai ir toliau rodytųsi eteryje, kad niekas jų neužmirštų, kad ir toliau rodytų tuos vaikučius suaugusiųjų balsais, kurie važiuos į Londoną, o jau suaugę, bet vaikiškais balsais, į Airiją - gauti 1250 eurų į rankas. Juk čia Nauja Tėvynės Sąjunga už jūsų pinigus! Valio!

Tiesa, dar gali būti viena priežastis, kodėl taip staigiai prireikė Jūsų pinigėlių Jaunosioms ausinėms kregždutėms. O gi jų reikia edukologės ir švietimo sistemos privatizavimo advokatės Austėjos, šventa visiems konservatoriams pavarde, versliukams paremti. Ne tik eteris, bet ir renginiai Valdovų rūmuose – brangūs. Be to, neišdegė Karalienės Mortos sandoriai su „Lietuvos energija“ Jūsų, mokesčių mokėtojai, pinigėliais paremti. Gal pavyks šventą reikalą Jūsų pinigais sušelpti dabar?

Ramūnas Burokas yra LSDP pirmininko pavaduotojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius