-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Burokas: Ar LTSR himnas taps privalomas visiems konservatoriams?

Konservatorė Rasa Juknevičienė pagal seną pripratimą Seimo salėje užtraukė sovietinės Lietuvos himną. Nežinia, ar buvusiai komjaunuolei taip gavosi refleksiškai, ar iš nostalgijos aniems laikams. Kaip bebūtų, toks poelgis dar kartą parodė „teisingų patriotų“ – konservatorių dviveidiškumą.
Ramūnas Burokas
Ramūnas Burokas / Asmeninio albumo nuotr.

Leidusi sau pasityčioti iš Lietuvos valstybingumo simbolių, R.Juknevičienė ne tik galutinai sukompromitavo savo partiją, bet ir galimai turės atsakyti pagal įstatymą. Valstybės simbolių išniekinimas yra reglamentuotas Baudžiamajame kodekse. Neabejotinai, Seimo nario atsakomybė dar didesnė – juk jis gavo žmonių mandatą tam, kad stiprintų mūsų valstybingumą, o ne tyčiotųsi iš jo.

Pasiaiškinimai, esą taip buvo pašiepti valdantieji, yra daugiau nei absurdiški. Vėliava, herbas ar himnas nėra atskirų partijų ar koalicijų simbolika. Tai mūsų valstybingumo ženklai, todėl tyčiotis iš jų, tolygu tyčiotis iš visų, kurie dėl Nepriklausomos Lietuvos paaukojo savo gyvybes. Kurie prarado artimuosius, sveikatą, namus. Tai spjūvis į veidą visiems Lietuvos piliečiams.

Maža to, R.Juknevičienė po skandalingo savo poelgio su komjaunuolišku uolumu puolė persekioti padorumo dar nepraradusius konservatorius – V.M.Čigrijienę ir A.Dumčių. Seimo narė po posėdžio kreipėsi į partijos Priežiūros komitetą. Pasirodo, V.M.Čigrijienė ir A.Dumčius liko Seimo salėje ir sugiedojo Lietuvos himną! Ne iš meilės valdantiesiems, o kaip ir pridera kiekvienam Lietuvos piliečiui – iš pagarbos savo valstybei. Už tai sulauks partinio persekiojimo. Skamba neįtikėtinai?

Valstybės simbolių išniekinimas yra reglamentuotas Baudžiamajame kodekse.

Dvidešimt šeštais atkurtos Nepriklausomos Lietuvos metais „vienintelės patriotinės“ partijos nariai bus baudžiami už himną? Už tai, kad neprisijungė prie R.Juknevičienės ir choru neužtraukė sovietinio? Stalinistiniai metodai, pasirodo, gyvi ir puoselėjami konservatorių partijoje.

Tikėtina, kad tokiems R.Juknevičienės veiksmams pritaria absoliuti dauguma konservatorių, įskaitant patį jos lyderį G.Landsbergį. Jeigu būtų kitaip, jau vakar pati R.Juknevičienė būtų apsvarstyta Priežiūros komiteto, o jos poelgis pasmerktas.

O gal partijos jaunimas neturi kada vertinti R.Juknevičienės, nes priverstas mokytis LTSR himno? Kad kitą kartą konservatorių choras „Tarybinę Lietuvą liaudis sukūrė“ skambėtų plačiau?

Ramūnas Burokas yra LSDP pirmininko pavaduotojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius