Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Karbauskis: Atsakymas premjerui Algirdui Butkevičiui

Gerbiamas premjere, suprantu, kaip sunku jums susitaikyti su tuo, jog, nepaisant jūsų Vyriausybės neryžtingumo ir vis dar aukštų reitingų, tautoje atsiranda iniciatyvos, verčiančios jus dėl kažko rūpintis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / BFL nuotr.

Labai keista girdėti jūsų argumentus, nukreiptus prieš referendumo dėl draudimo užsieniečiams įsigyti žemės ūkio paskirties žemę iniciatyvą. Jūs pats pripažįstate, kad daugelyje senųjų Europos Sąjungos šalių galioja saugikliai, apribojantys galimybes užsieniečiams įsigyti žemės ūkio paskirties žemę. Jūs taip pat teigiate, kad Lietuva ketina tokius įsivesti. Atleiskite, premjere, bet apie tokius apribojimus jūs prabylate pirmą kartą, o Seimo neseniai priimti apribojimai žemės ūkio žemės įsigijimui tik komplikavo galimybes ją įsigyti žemdirbiams, palengvindami gyvenimą spekuliantams žeme.

Labai keista girdėti jūsų argumentus, nukreiptus prieš referendumo dėl draudimo užsieniečiams įsigyti žemės ūkio paskirties žemę iniciatyvą.

Nesiskundžiu atmintimi ir primenu, kad praėjusiuose Seimo rinkimuose agitavote prieš naują Visagino atominę elektrinę, tačiau po rinkimų, net esant tautos referendumo sprendimui, tai pamiršote. Kaip galima tikėti jūsų pažadais ir gerais ketinimais, kada pažadai skiriasi nuo darbų. Neužtenka Visagino projekto? Galime priminti pažadus pensininkams, kultūros darbuotojams, mokytojams, pareigūnams... Jūs sugebėjote padidinti atlyginimus kai kuriems valdininkams bei sau pačiam.

Esant tokiam milžiniškam žmonių susirūpinimui dėl žemės pardavimo politikos, dabar reikalingi Jūsų realūs ir ryžtingi projektai, sprendimai. Raginu nedelsti ir imtis veiksmų dar prieš referendumą, kuriame tauta spręs, ar imtis derybų dėl sutarties su ES peržiūrėjimo. Primenu, kad esant Tautos referendumo sprendimui keisti Konstituciją – jūs turėsite didžiulį argumentą ir visos Tautos užnugarį derybose su kolegomis Briuselyje.

Ir pabaigoje tai, kas jums, premjere, puikiai žinoma.

Esu žemdirbys, verslininkas, niekada nekūręs jokių ofšorinių kompanijų. Per metus iš mano verslo moku apie šimtą milijonų litų mokesčių. Sukūriau netoli dviejų tūkstančių darbo vietų, iš bankrotų išgelbėjau dešimtį žemės ūkio įmonių. Pastarosios dvi buvo Anykščių rajone, kurių nenorėjo gelbėti jokia kita Lietuvos ar užsienio įmonė. Taip tapau vienu didžiausių darbdavių Anykščių rajone ir išsaugojau 79 darbo vietas. Niekada nepažeidinėjau Lietuvos Respublikos įstatymų, skyriau dešimtis milijonų litų paramos kultūros, švietimo, sveikatos projektams. Ir jūs, premjere, drįstate manimi gąsdinti Tautą?

Suprantu, kad gąsdindamas stambiais žemdirbiais, jus bandote bėgti nuo atsakomybės, bet šiuo atveju pasiremkime jūsų dėstoma logika. Jūs teigiate, kad aš kaip stambus ūkininkas, bijau užsieniečių konkurencijos. Tai atsakykite man, kaip jaustis keliems šimtams tūkstančių smulkesnių Lietuvos ūkininkų, kurie neturi nė mažiausių galimybių konkuruoti su vakariečių finansiniais ištekliais? Juk bankai skolina tik stambiesiems.

Primenu jūsų žodžius, kad jūs nesiderėsite su Europos Sąjunga dėl Lietuvos ūkininkų diskriminacijos, mokant jiems kelis kartus mažesnes išmokas, nei Vakarų Europos ūkininkams. Ar tai nėra išdavikiška pozicija, ypač Socialdemokratų partijai, kuri gavo didžiausią pasitikėjimą būtent kaime? Kai į milijono Lietuvos kaimo žmonių interesus spjauna liberalai – tai suprantama, bet jums, premjere, taip elgtis nedera. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nuosekliai gina Lietuvos žmonių teisę būti savo žemės šeimininkais, tad esame pasiruošę jums, premjere, padėti priimti sprendimus, kurie apsaugos Lietuvos žemę nuo savų ir svetimtaučių spekuliantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius