-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasa Juknevičienė: „Taivanas nėra tik JAV interesas, Prezidente E.Macronai“

Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė Parlamento plenarinėje sesijoje Strasbūre diskusijoje apie ES ir Kinijos santykius, didėjančią Kinijos galią ir ryžtą bei ES atsakomąsias priemones pabrėžė, kad ES strategija dėl Kinijos labai reikalinga, nors ir vėluojama ją priimti.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Pandemija Europą pažadino, o Rusijos karas atvėrė akis – strategija dėl Kinijos būtina. Teisingai strategijai reikia teisingo padėties įvertinimo. Rusija ir Kinija turi tą patį tikslą – sunaikinti demokratinio pasaulio plėtrą, nes demokratija yra grėsmė abiem regionams“, – sakė EP narė.

Kinijos tikslai dar didesni – užvaldyti kiek galima daugiau pasaulio.

Pasak parlamentarės, strategijos svarbiausias principas – demokratijų vienybė. Negalima kartoti tų pačių klaidų, nes jau pasimokyta iš priklausomybės nuo Rusijos.

„Šiandien, kai kalbame apie saugumą, reikia kalbėti ne apie autonomijas, o apie bendrą demokratijų strategiją, įveikiant autokratijas ir diktatūras, – pabrėžė R.Juknevičienė. – M.Weberis (ELP frakcijos vadovas) yra teisus – Taivanas nėra tik JAV interesas, Prezidente E. Macronai. Ši kinų tautos dalis, kaip ir Hong Kongas, įrodė, jog demokratija kinams nėra svetimas reiškinys.

Kinija siekia skaldyti Europą. Ryškiausias pavyzdys – 17+1, Kinijos bei Centrinės ir rytų Europos bendradarbiavimo formatas. Pasak R.Juknevičienės, pirmas žingsnis kuriant strategiją galėtų būti šio formato atsisakymas.

„Kviečiu tiek Rusijos, tiek Kinijos atžvilgiu turėti ilgalaikę strategiją, kurios tikslas būtų ne trumpalaikė nauda, o tvari taika ir saugumas Europos kontinenete“, – sakė EP narė.

Šių metų pradžioje Europos Parlamentas paragino atnaujinti ES ir Kinijos santykių strategiją ir atsižvelgti į didėjančią Kinijos galią pasaulyje, labiau represyvią vidaus ir agresyvesnę jos užsienio politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius