-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remigijus Šimašius: Tarprinkiminiai pasvarstymai

Rinkimai dar nesibaigė, tačiau jau yra ką apibendrinti žiūrint į tai, kiek palaikymo gavo partijų sąrašai bei kas pakliuvo į antrą turą vienmandatėse.

Kas gerai

Kad šiuo metu suvestais duomenimis daugiamandatėje apygardoje LRLS ne tik, kad neprarado, kaip buvo prognozuojama, bet gavo gerokai didesnį rinkėjų palaikymą nei anksčiau – nuo daugiau nei 70 tūkst. iki beveik 116 tūkst. balsų, arba nuo 5,73 iki 8,55 procentų.

Kad TSLK prarado daug mažiau negu buvo manoma, kad praras – nuo daugiau nei 243 tūkst. iki beveik 204 tūkst. balsų, arba nuo 19,72 iki 15,02 procentų. Beje, pati TSLK, nors ir su talibaniniais atspalviais, bet, mano vertinimu, be kai kurių asmenų bus šviesesnė nei po praėjusių rinkimų.

Be to, sudėjus kartu TSLK ir LRLS gauname 320 tūkst. balsu arba 23,57 proc.

Kad Tvarkos ir teisingumo partija su savo kreivomis moralinėmis nuostatomis, populizmu, pataikavimu žemiausiems gyvenimu nusivylusių žmonių instinktams eina į saulėlydį.

Kad visokie marginalai gavo tik iki 1 procento balsų.

Susijungę liberalai nebūtų gavę daugiau, o gal net ir mažiau. Problema vieninteliems normaliems  liberalams – LRLS yra ta, kad kai kas gal apskritai nuo liberalų nusisuko, nes šį vardą kai kurie nuterliojo ir nuteriojo.

Kad pseudoliberalai mažiau turės galimybių terioti liberalų vardą. Beje, iš karto pasakysiu savo nuomonę, kad susijungę liberalai nebūtų gavę daugiau, o gal net ir mažiau. Problema vieninteliems normaliems  liberalams – LRLS yra ta, kad kai kas gal apskritai nuo liberalų nusisuko, nes šį vardą kai kurie nuterliojo ir nuteriojo.

Be abejo, tai nereiškia, kad LiCS nėra gerų liberalų. Tikiuosi, kad būtent jie ateis į LRLS.

Kad buka nacionalistinė korta Lietuvoje nėra stipri.

Kas blogai

Kad kelias į pergalę, panašu, gana riebiai grįstas pirktais balsais, bauginimais ir panašiais metodais, kurie nieko bendro neturi su žmonių laisvu apsisprendimu. Ką girdėjau iš viešai kalbančio DP lyderio – tai netgi cinišką aiškinimąsi, kad „visi taip daro“. Akivaizdu, kad jis pasaulį mato pro savo prizmę. Jo prizmė tokia, todėl jis netgi savo partiečių išsišokimus faktiškai netgi pateisina.

Be komentarų

Kad Drąsos kelio partija bus Seime, kalbės bele ką – ne tik ponios Venckienės, bet ir pono Gylio lūpomis. Kita vertus, jie balsus nuėmė nuo ne ką geresnių partijų, o ir neišvengiamai išsiskirstys po kurio laiko. Be to, ponas Gylys galės pagaliau neapsimetinėti mokslininku. Jis oficialiai nuėjo į politiką, kurioje visada ir buvo. Logiškai būtų buvę su socialistiniu liaudies frontu ar kaip jis ten, bet tiek jau to…

Kad LLRA turės savo frakciją Seime. Ne todėl, kad lenkiškumas yra kažkas blogai. Problema, kad mes (turiu galvoje pirmiausia įvairias talibines partijas, bet šiek tiek ir patį LRLS) sugebėjome padaryti taip, kad Lietuvos lenkai mažiau mano, kad kitos partijos atstovauja visų piliečių interesus vienodai, todėl jiems belieka balsuoti už savo tautiečius, kokie jie bebūtų.

Kad būtų geriau

Daug nevarginsiu. Bet pakviesiu neužmigti ir dar kitą sekmadienį (spalio 28d.) pajudėti iki balsadėžių.
Palaikykite LRLS kandidatus Gintarą Steponavičių, Algį Kašėtą, Petrą Auštrevičių, Artūrą Šulcą, Vitalijų Gailių, Eligijų Masiulį.

Jei tokių Jūsų apygardoje nėra, kviečiu palaikyti TSLK kandidatus, o taip pat Rimantą Taraškevičių Klaipėdoje.
Bastiat išmintis iš internetų

Politika ir politikai, aišku, lemia ne viską. Kiekvienas žmogus visų pirma pats yra savo laimės kalvis. Be to, ir ne atskiri politikai, o idėjos keičia pasaulį. Tačiau kai kurios idėjos visgi gali arba negali būti realizuojamos priklausomai nuo politikų. Tad atsiraitojam rankoves, aukštyn galvas, o po dviejų savaičių marš į rinkimus

Teisingumo ministro R.Šimačiaus blogas simasius.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius