Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Jonas Dagys: Du vieši klausimai vasarai socialinių reikalų ir darbo ministrei

Gerbiama ministre, vasara yra puikus metas ramiai apmąstyti nuveiktus darbus, juo labiau kad rudenį teks apsispręsti dėl daugelio žmonėms svarbių socialinių problemų sprendimo būdų. Žmonės norėtų, kad esantieji valdžioje dažniau rastų bendrą kalbą ir bendrus sprendimus. Kad tai pavyktų pasiekti, man, kaip kol kas „šešėlyje“ esančios Vyriausybės atstovui, gerai būtų gauti aiškius ir nedviprasmiškus atsakymus dviem klausimais.
Rimantas Jonas Dagys
Rimantas Jonas Dagys

Pirmas klausimas. Jūsų Vyriausybė yra įvardijusi vienu iš pirmininkavimo ES prioritetų socialinėje srityje įteisinti kvotas įmonių valdymo struktūrose skirtingoms lytims, ne mažiau kaip 40 proc. Kita vertus, ta pati Vyriausybė pasirašė ir siūlys LR Seimui svarstyti konvenciją, kuri turėtų įteisinti socialinės lyties, t.y. lyties pagal apsisprendimą (o gal pagal fantaziją), praktiką Lietuvoje. Kaip žinome, kai kurios šalys (pvz. Australija) tokių lyčių priskaičiuoja daugiau nei 20. Tarkime, kad tokių lyčių Lietuvoje bus tik 20. Kaip tada bus su įmonių akcijų paskirstymu pagal Jūsų propaguojamą įmonių valdymo modelį? Juk 40 proc., padauginus iš 20, gausime 800 procentų... Tai tikrai labai svarbu žinoti visiems, nes nuo efektyvaus įmonių valdymo priklauso ir nedarbo problemos sprendimas.

Antras klausimas. Jūsų ministerijos viena iš kuruojamų sričių – šeimos politika. Visos politinės partijos pabrėžia paramos šeimai svarbą. Tačiau ne visos aiškiai atsako, kas, anot jų, ta šeima yra. Jūsų Vyriausybė pritarė konvencijos ratifikavimui, kuri įteisintų ne tik vyro ir moters lytis, bet ir įvairius socialinės lyties darinius. Daugeliui iš mūsų šeimai kurti reikia konkretaus vyro ir konkrečios moters. Kaip Jūs apibrėžiate šeimą? Kokie „socialiniai dariniai“ papuola į Jūsų galimos šeimos apibrėžimą? Neturėdami aiškaus atsakymo, mes galime pradėti remti ne dabartines šeimas, bet visus bendrabutyje gyvenančius vyrus ar dar kur nors bet kaip gyvenančiuosius. Tai taptų nepakeliama našta valstybei.

Laukiu rudens pradžioje nuoširdaus ir aiškaus Jūsų atsakymo.

Rimantas Jonas Dagys yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, Šešėlinės Vyriausybės socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius