Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Jonas Dagys: Nekeiskime dabartinės Europos Sąjungos vėliavos vaivorykštine

Jeigu paklaustume žmonių ar daugelio rašančių ekspertų, ką atspindi Europos Sąjungos (ES) simbolika, turbūt daugelis neišlaikytų egzamino ir sukluptų ties pirmu klausimu, ką reiškia ES vėliava ir ką simbolizuoja jos žvaigždės. Tradicinis atsakymas turbūt būtų, kad vėliava simbolizuoja valstybių skaičių ar ką nors panašaus.
Rimantas Dagys
Rimantas Dagys / BFL nuotr.

Tuomet būtų galima dar paklausti, o kodėl žvaigždžių – tik 12, juk ES narių yra žymiai daugiau? Taigi šių ir panašių teorijų autorius turėčiau nuvilti. Vėliavos kūrėjai joje įprasmino Šv. Mergelės Marijos nimbą, kuris simbolizuoja ES krikščioniškas vertybes. Būtent iš krikščioniškųjų vertybių išplaukia visas kitas mūsų supratimas apie žmogaus teises ar orumą ir daugelis pamatinių ES veikiančių principų.

Deja, šiuo metu matome aktyvias pastangas ES vėliavą pakeisti į vaivorykštės spalvas ir taip iškreipti mūsų europietiškas vertybes. Vadovaujantis sąmokslo teorijomis ir bandant atspėti, kam tai naudinga, tai atsakymas būtų, kad turbūt naudinga tiems, kurie nori susilpninti ES vertybes, destabilizuoti visą ES, nes būtent krikščioniškų vertybių pagrindu ir pagarba vienas kitam pavyko padaryti, kad Europa nustojo kariauti tarpusavyje. Beje, būtent toks supratimas ir leido mums neišnykti per carinę bei sovietinę okupacijas.

Šiuo metu matome aktyvias pastangas ES vėliavą pakeisti į vaivorykštės spalvas ir taip iškreipti mūsų europietiškas vertybes.

Dabar brutalus vaivorykštinių idėjų stūmimas skaldo visuomenę ir pakerta jos esmines, pamatines vertybes, ant kurių ji išsilaikė ir atlaikė šaltąjį karą. Lietuvai tai yra ypač aktualu, nes šiuo metu mes matome intensyvias atakas, norint sugriauti šeimos institutą, kuris yra vienas iš pamatinių ES kūrėjų vertybių ir supratimų, kas yra gerai, kas yra blogai. Tai tapatinama su kažkokiais vėjais iš ES, bet tie vėjai su ES pamatinėmis vertybėmis neturi nieko bendro. Metami didžiuliai pinigai tam, kad būtų įrodyta, jog ES yra nusisukusi nuo savo vertybių.

Taigi iškyla klausimas, o kam tokią ES reikia ginti ir nuo ko? Akivaizdu, kad V.Putino propaganda, lakstančios pusnuogės moterys, neva kovojančios dėl vakarietiškų vertybių, yra pats geriausias įrankis sukelti sumaištį savo priešo stovykloje. To neturėtume pamiršti. Mūsų įvairūs (ne)tolerancijos institutai, kurie aiškina, kad nori ginti toleranciją, priešingai – skleidžia priešingas idėjas, neapykantą šeimai, tėvams, kurie nori savo vaikus auklėti pagal savo sveiko proto supratimą. Jie su savo ideologija iš esmės griauna ES idėjas. Noriu atkreipti dėmesį, jog gėjų teisių vėliavnešiai, reikalaujantys leisti gėjų poroms įsivaikinti mūsų vaikus, atstovauja gėjų mažumai, nes daugumai jų reikia ne dirbtinų teisių, bet kylančių iš krikščioniško žmogiško orumo supratimo ir pagarbos žmogui. Noras griauti šeimos institutą neturi nieko bendra su gėjų teisėmis, seksualine orientacija. Tai tik sena komunistų idėja.

Noras griauti šeimos institutą neturi nieko bendra su gėjų teisėmis, seksualine orientacija. Tai tik sena komunistų idėja.

Artėja labai svarbus laikotarpis – rinkimai į Europos Parlamentą. Taigi vėliavų pakeitimai priklausys nuo to, kokius kandidatus mes išrinksime. Todėl žmonių reikia klausti, kaip jie įsivaizduoja vertybinius klausimus, kokias vertybes jie gina? O kandidatų, kai jie pradeda kalbėti apie šeimą, klausti, kas tai yra?

Pamatysite, kaip greitai nutils daugelis postringautojų, tokių kaip mūsų Socialinių reikalų ir darbo ministerija, kuri savo valdininkų projektams, susijusiems su pensijų reformų įgyvendinimu, skyrė daugiau nei 5 mln. litų, o visoms šeimų programoms, geriausiu atveju, – 500 tūkst. litų. Dar daugiau – ministerija, reaguodama į parlamentarų iš įvairių frakcijų siūlymą Konstitucijoje įtvirtinti šeimos apibrėžimą, priėjo išvados, kad santuokos kilimas iš vyro ir moters santykio neturi teisinės logikos...

Rimantas Jonas Dagys yra Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, šešėlinis socialinės apsaugos ir darbo ministras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius