Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rimantas Stankevičius: Verslas įsipareigoja – perskaičiuota sąžiningai

Politikai su verslo asociacijų ir savivaldos atstovais pasirašė Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumą. Kviečiami prisijungti visi Lietuvos verslininkai ir taip užtikrinti sąžiningą kainų skaičiavimą, keičiantis valiutoms.
Rimantas Stankevičius
Rimantas Stankevičius

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija taip pat skatina savo nares – įmones pasirašyti Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumą. Manome, kad tai geras būdas verslui įsitraukti ir būti labiau aktyviam valiutos keitimo metu.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai jau prieš pusmetį savo iniciatyva pradėjo organizuoti renginius tema „Verslo pasirengimas euro įvedimui Lietuvoje“. Nediskutuojame reikia ar nereikia euro, o siekiame, kad valiutos pakeitimo procesas būtų kuo skaidresnis.

Bendradarbiaujame su kontroliuosiančiomis institucijomis ir Valstybine vartotojų teisių apsaugos tarnyba ir kviečiame verslininkus regionuose diskusijai ir konsultacijoms. Euro įvedimo procesą kontroliuosiančių institucijų yra septyniolika, jau suplanuoti patikrinimai ir nustatyti baudų dydžiai. Reikalavimai labai griežti ir susidaro įspūdis, kad kainos privalo būti užkonservuotos ištisiems metams.

Reikalavimai labai griežti ir susidaro įspūdis, kad kainos privalo būti užkonservuotos ištisiems metams.

Tačiau ekonominiai procesai nestovi vietoje. Smulkaus ir vidutinio verslo įmonės, mažos parduotuvėlės metų pradžioje taps laikinosiomis pinigų keityklomis. Dėl to jie patirs nuostolių ir, ko gero, ne savo noru turės pažeidinėti teisės normas.

Klausimas, ar to reikia? Negi nėra kitokių išeičių? Juk galima rasti būdų neapkrauti verslo įmones joms nebūdingomis funkcijomis. Reikia į valiutos keitimo procesą žiūrėti lanksčiau. Negalime cento tikslumu skaičiuoti, ar nepabrango paslauga ar prekė. Mes už abipusį verslo ir valdžios solidarumą.

Valdžios institucijų sprendimai bei jų galimos pasekmės kaštų verslui prasme taip pat turi būti išaiškinamos iki detalių. Nuo viso to tiesiogiai priklauso įmonių konkurencingumo ir kartu valstybės konkurencingumo išsaugojimas.

Dr. Rimantas Stankevičius yra Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje