-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimas Ručys: Ritualinis gyvūnų skerdimas – kelias į naujas galimybes

Rusijai paskelbus sankcijas maisto produktams iš Europos šalių, Lietuvos galvijų augintojai patyrė didžiulį smūgį. Jau neminint finansinių nuostolių. Tad ar mes norime, kad mūsų šalies ūkininkai atsidurtų dar keblesnėje situacijoje? Akivaizdu, jog būtina ieškoti išeities iš šios situacijos. Viena iš jų – ritualinio gyvulių skerdimo įteisinimas Lietuvoje, kuris buvo priimtas pastarosiomis dienomis.
Rimas Antanas Ručys
Rimas Ručys / BFL nuotr.

Žinoma, kaip ir kiekviena naujovė, taip ir ši negali sulaukti absoliutaus palaikymo. Tačiau, atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, šis įstatymas turėtų padėti pagerinti ūkininkų ekonomines sąlygas taip pat atverti galimybes įsilieti į naujas rinkas.

Leidimas skersti gyvulius palengvina galvijų mėsos išvežimą į kitas šalis. Lietuviškos mėsos eksportavimas į arabų šalis ar Izraelį padės išvengti ir finansinių nuostolių ir padės kompensuoti mėsos eksportuotojams patirtus praradimus. Negalima buvo vilkinti šio įstatymo priėmimo, nes neabejotina, kad greitai mūsų vietą būtų užėmę prancūzai, olandai ar vokiečiai.

Negalima buvo vilkinti šio įstatymo priėmimo, nes neabejotina, kad greitai mūsų vietą būtų užėmę prancūzai, olandai ar vokiečiai.

Taip pat yra svarbu paminėti, kad Europos Sąjungos reikalavimai nedraudžia to daryti. Tokios didžiosios šalys kaip Prancūzija, Vokietija jau yra tai įteisinusios. Tad kodėl mes turėtume nuo jų atsilikti? Taip pat įdomus faktas, kad jau ir pačioje Biblijoje buvo užsiminta apie tokį gyvulių skerdimą, beje, daugiau ar mažiau toks elgesys lig šiol buvo toleruotinas ir Lietuvos kaimuose.

Rusijos suduotos sankcijos verčia mus ieškoti kitų būdų, kaip apsaugoti ne tik Lietuvos ūkininkus, bet ir pačią valstybę nuo didelių nuostolių. Vienas iš galimų sprendimo būdų – ritualinio gyvulių skerdimo įteisinimas, padėsiantis atverti naujas rinkas. Kuo skubiau bus imtasi veiksmų, tuo lengviau bus išvengti gresiančių nuostolių. Tad tikimasi sulaukti palankios visuomenės reakcijos dėl šio sprendimo.

Rimas Ručys yra Seimo narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius