-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadas Langaitis: Balsuoji už Zuoką, gauni Tomaševskio valdžią

Balsuoji už Zuoką, o gauni Kremliaus politiką palaikantį Tomaševskį atsakingu už Vilniaus miesto moksleivių švietimą. Skamba paradoksaliai? Įrodysiu, kad taip ir yra.
Tadas Langaitis
Tadas Langaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau trečią dieną girdime Vilniaus mero A.Zuoko raginimus neieškoti kaltų dėl Vilniaus miesto moksleivių ugdymo Rusijos karinėse stovyklose. Kodėl?

Nejaugi nėra svarbu atrasti ir suprasti priežastis, kaip taip atsitiko, jog mūsų Vilniaus miesto kiemuose gyvenantys rusakalbiai vaikinai ir merginos mokosi valdyti ginklą ir mylėti Tarybų Sąjungą kaip savo tikrąją tėvynę Rusijos karinėse stovyklose?

Tuo metu, kai Ukrainoje žūna tūkstančiai žmonių, griūna milijonų žmonių gyvenimai dėl to, kad Kremliaus propagandos indoktrinuoti, Rusijos karinėse stovyklose apmokyti, Rusijos apginkluoti jaunuoliai šaudo į savo šalies piliečius, mums nėra nieko svarbiau kaip laiku suprasti ir spręsti informacinio karo, hibridinio karo iššūkius ir uždavinius. 

Nejaugi nėra svarbu atrasti ir suprasti priežastis, kaip taip atsitiko, jog mūsų Vilniaus miesto kiemuose gyvenantys rusakalbiai vaikinai ir merginos mokosi valdyti ginklą ir mylėti Tarybų Sąjungą kaip savo tikrąją tėvynę Rusijos karinėse stovyklose?

Vargu, ar Artūras Zuokas mano, kad „Vilnius šviečia“, „Vilnius veža“ ar „Vilnius skrenda“ yra svarbesni vilniečių reikalai nei mūsų mieste sudarytos galimybės skleisti rusų propogandą. Ne. Zuokas tiesiog žino, kad jis yra kaltas, ir suka uodegą, siūlydamas mums žiūrėti į ateitį, pasigrožėti dar vienu nauju spalvotu ir žvilgančiu projektu. Problema yra pakankamai rimta, kad sudrebėtų mero kėdė, jeigu tik visuomenė paieškotų kaltų. 

2011 metų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose A.Zuokas tegavo 12 mandatų (iš 51 Vilniaus taryboje). Jam teko suderinti nemažai interesų, kad pasiektų svarbiausią tikslą – gautų mero sostą.

Svarbiausiu Zuoko partneriu tapo „Valdemaro Tomaševskio blokas“ (11 mandatų), kuriam buvo atiduota kuruoti švietimo sritį Vilniaus mieste. Ilgą laiką sklido kalbos apie šios politinės partijos ryšius su Rusija. Vieni kitus gąsdinome istorijomis apie dažnus šios politinės partijos narių vizitus Rusijos ambasadoje ir stebėjomės, kaip tokie veikėjai gali būti atsakingi už švietimą Vilniaus mieste. 

2014 metų gegužės 9-ąją Valdemaras Tomaševskis jau nebeslėpė, kam jo politinis blokas dirba. Pasipuošęs „Georgijaus juostele“, kurią prorusiški teroristai Ukrainoje naudoja kaip savo atpažinimo ženklą, V.Tomaševskis tą dieną žygiavo Vilniaus gatvėmis. Nesistebėkime, kad po to rusakalbiai Vilniaus miesto moksleiviai išvyko į Rusijos karines stovyklas. Zuoko ciniškos politinės dėlionės mus, vilniečius, privedė prie šiandieninės situacijos ir gali privesti prie dar slogesnių pasekmių. Ar norime užmerkti akis?

Taigi, atminkime, jei balsuojame už Zuoką, gauname Tomaševskį, atvirai palaikantį Kremliaus politiką ir atsakingą už Vilniaus miesto moksleivių švietimą. 

Zuoko fasadas blizgantis ir patrauklus akims, tačiau, leiskite paklausti, ar verta mirti nuo vietos „žaliojo žmogeliuko“ kulkos prie naujutėlio Bernardinų sodo fontano? 

Tadas Langaitis yra visuomenininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius