-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilius Semeška: Politinė korupcija? Kaltų nėra?

Šiandien galime drąsiai užduoti klausimą, ar tai nėra klasikinis politinės korupcijos atvejis, kurio neįžvelgė Vyriausioji rinkimų komisija su jos pirmininku Zenonu Vaigausku priešakyje?
Vilius Semeška
Vilius Semeška / Asmeninio albumo nuotr

Įsiteisėjo Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas, kuriame vienareikšmiškai konstatuojama, kad Druskininkų savivaldybės leidžiamas leidinys „Mano Druskininkai“ tenkino vietos valdžios grupinius politinius interesus.

Stebėtinas atvirumas, bet įtikinamai Druskininkų Švietimo centro direktorius p. Gintutis BNS agentūrai paaiškino: „Toliau bylinėtis nėra tikslo“. Reiškia – tikslas buvo ir jis, panašu, pasiektas. Ar tas tikslas bet kokia kaina laimėti rinkimus, pasitelkiant milžiniškus administracinius resursus, ištisus metus formuojant teigiamą Druskininkų valdžios įvaizdį menkinant oponentus, atsakyti gali kiekvienas pagal savo supratimą ir sąžinę.

Mano  manymu, atsakomybės neturi išvengti sprendimų priėmėjai. Juk kalbame ne tik apie patirtas ir būsimas bylinėjimosi išlaidas, nepriklausomų savaitraščių galimus ieškinius dėl nuostolių atlyginimo.

Mano  manymu, atsakomybės neturi išvengti sprendimų priėmėjai. Juk kalbame ne tik apie patirtas ir būsimas bylinėjimosi išlaidas, nepriklausomų savaitraščių galimus ieškinius dėl nuostolių atlyginimo. 

Visi įrankiai specialiųjų tarnybų rankose: STT – dėl galimos politinės korupcijos, lėmusios nedemokratinių ir nesąžiningų rinkimų Druskininkų savivaldybėje rezultatus, FNTT – dėl galimų mokesčių mokėtojų lėšų švaistymo grupiniams politiniams interesams tenkinti.

Ar tokie tyrimai bus pradėti, paaiškės visai netrukus. Svarbu, jog savivaldybės gyventojai suprastų, kad valdžia nemokamai nieko nedalina, priešingai, ji gyvena iš tų mokesčių, kuriuos sumokame kiekvienas ir paskirto mūsų pinigus, remiantis LR teisės aktų nustatytais reikalavimais.

„Mano Druskininkai“ leidžiamas pažeidžiant įstatymus, iššvaistytos milijoninės sumos politiniams interesams tenkinti – kas už visą tai atsakys? O galbūt schema bus kartojama, tik kiek kita forma vėl – likus keliems metams iki kitų rinkimų?

Z.Vaigauskas, uoliai gynęs šio leidinio turinį, neįžvelgęs jokios paslėptos politinės reklamos, galėtų pasielgti garbingai – klaidas pripažindamas atsistatydinimo pareiškimu. Argi ištisus metus nemokamai dalinamas neteisėtas leidinys nėra rinkėjų papirkinėjimas ir apgaudinėjimas?

Šiandien ši maža pergalė vardan demokratijos bei žodžio laisvės bus pamoka ateičiai. Ji taps tik  tuomet ženkli, prasminga, jei galimos politinės korupcijos atvejis Druskininkų savivaldybėje bus deramai ištirtas ir įvertintas.

Vilius Semeška yra TS-LKD Druskininkų skyriaus pirmininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius