-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vygaudas Ušackas: Tiesa ir vienybė mus daro stiprius!

Minėdami Lietuvos valstybės nepriklausomybės dvidešimt penktąsias metines, pagrįstai didžiuokimės ir džiaukimės tuo, ką pasiekėme: esame demokratinė, laisvos rinkos, žmogaus teises gerbianti šalis bei konkurentabili, sparčiai besivystanti ekonomika.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įvykdę pamatines ekonomines bei politines reformas prieš 10 metų tapome Europos Sąjungos – didžiausios Pasaulio ekonomikos, bei NATO – galingiausio Pasaulio karinio aljanso nariais. Mūsų kariai ir diplomatai vykdė bei tęsia rizikingą misiją Afganistane, prisidėdami prie nedalomo Europos ir Amerikos saugumo.

Laisvė nėra savaime suprantamas dalykas. Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių, Laisvės kovotojų, Sausio 13-osios didvyrių istorijos primena apie tai, kad privalome branginti bei ginti savo valstybę. Tik savo laisvę pasiryžę ginti žmonės gali būti Nepriklausomos Valstybės piliečiais.

Ukrainoje besitęsiant karui, Lietuvos žmonės dažnai susirūpinę klausia, ar mes netapsime kita agresijos auka?

Mes netapsime provokacijų ir galimos agresijos auka. Mes pasitikime savimi ir savo sąjungininkais Europoje ir Amerikoje, taip pat turime bendras vertybes išpažįstančių, nors ir labai sunkiomis sąlygomis, išgyvenančių draugų Rytuose.

Mes netapsime provokacijų ir galimos agresijos auka. Mes pasitikime savimi ir savo sąjungininkais Europoje ir Amerikoje, taip pat turime bendras vertybes išpažįstančių, nors ir labai sunkiomis sąlygomis, išgyvenančių draugų Rytuose.

Kadangi mes esame brandi, budri, patriotiška, atvira ir atjaučianti pilietinė visuomenė su stipriu imunitetu nuo politinės korupcijos bei informacinio karo manipuliacijų.

Po euro įvedimo mes tapome ES ekonomikos ir finansų branduolio dalimi, o tai suteikia ir netiesioginių saugumo garantijų. Mes nesame vien saugumo vartotojai. Žinodami, kad NATO turi planus ir, jei reikės, apgins Lietuvos valstybę, patys stipriname šalies gynybines pajėgas, didiname karių bei savanorių profesionalumą.

Bet kokie neatsakingi hibridiniai karo bandymai paskatintų labai stiprų ir brangiai agresoriui kainuojantį atsaką. Po pasaulį gausiai pasklidę mūsų broliai ir seserys padeda Lietuvai ekonomiškai bei gins savo Tėvynės laisvę visais įmanomais būdais.

Mes esame vieningi. Mes esame stiprūs, mūsų yra daugiau, mes statome ateitį ant tiesos ir pagarbos principų. Žmogiško orumo, individo laisvės, nepriklausomybės bei demokratijos vertybės jungia mus su bendras vertybes išpažįstančiais sąjungininkais.

Didžiuokimės. Pasitikėkime savimi. Branginkime ir stiprinkime Lietuvą!

Vygaudas Ušackas yra Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius