Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Dvaro kultūra

Absoliutizmo laikais Prancūzijoje buvo susiklosčius ypatinga žiniasklaidos tvarka. Dvaras leido laikraštį vieno egzemplioriaus tiražu „ad usum delfini“, kuriame skelbta vien atrinktos geros žinios, nejaudinančios sosto įpėdinio ir nuteikiančios jį tik pozityviai pasaulio sampratai.
Vytauto Landsbergio 90-ųjų gimimo metinių paminėjimas
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Panašu dabar Rusijoje. Dvaro sistema keliais žiedais saugo V.Putiną nuo blogų naujienų. Skelbiamos pasiektos ir būsimos pergalės.

Žinoma, ir kai kas apie prakeiktųjų priešų kėslus, kaip susilpninus vargšę šventąją Rusiją ir užgrobus jos gėrybes. Tačiau – viskas jau įveikta ir bus netrukus įveikiama pasitelkus baigiamą remontuoti, o vis dar dūmijantį, „Admirolą Kuznecovą“. Ropojančią „Armatą“, dar ką nors. Drebėk, priešų pasauli!

Apie tai parašo analitikai („Putinas izoliuotas“) ir jau rodo pamažu įsidrąsinantys demokratijų lyderiai. Galbūt liausis tuščiai skambinėję. Draugui Xi, regis, dalykai klostosi pagal planą.

Subręs tad atviras klausimas: kas iš tiesų valdo dabarties Rusiją?

Kadaise sunkiai sekdavosi aiškinti Vakarų lyderiams – tiesiai arba per atstovus – kodėl vis kalbate apie Gorbačiovą, lyg jis būtų monarchas?

Nebent patiems patogiau tokiame burbule.

Jį kagėbynas parinko perstumdos vaidmeniui; neblogai tvarkėsi; mulkino Vakarus, bet juk tikroji valdžia kitur. Kai nepatemps – pakeis. Sausio 13-ąją dar ne, nors burbulas jau sprogo. Tad gal vertėtų kalbėtis ne su Gorbiu, o su tikrąja sovietų valdžia? Tiesiai?

Tam, aišku, reiktų žinoti, kas vadas ir Didysis Inkvizitorius. Kaip ir dabar už Putino. Nematomasis mažordomas.

Nežinome, ir nežinosime. Nebent suskambės „Gulbių ežeras“ ir stuktels oficiali žinia, kad vadas turi laikinų sveikatos problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius