Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Įsidėmėk

Nota bene reiškia: įsidėmėk, gerai įsižiūrėk. Vilkų vadas Akela (R.Kiplingo „Džiunglės“) kiekvieną rudenį visuotiniame tautos susirinkime, kur šeimos pristato naujas vadas, ragindavo: „Gerai įsižiūrėkit, vilkai, kad atpažintumėte saviškius. Nota bene.“
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvoje tai irgi praktikuojama. Nuostata akylai įsidėmėti, žinoti bei atpažinti saviškius, kuriems pavyks laimėti „konkursus“, gauti valstybės užsakymus ir sugerti Europos hematogeną, jau įsitvirtino. Papildoma detalė – nerašyta nuomilžių sistema.

Kad įsisavintum srautus, pirmiausia turi įsisavinti šią dvigubą nuostatą. Saviškiai prieš valstybę (ne savo). Nuomilžiai – sau iš valstybės.

Ir funkcionuok sistemiškai. Klaidos diskvalifikuoja, pradėsi gauti špygą. Asmeninės ir grupinės „gerovės valstybė“ ims tolti. Tai būtų labai skaudu. Vilkų tautai, galima ir taip sakyti. Kita tauta, lauko darbininkų, tyliai pykstanti ir balsuojanti kojomis, gali tarti: gana. Mes jus jau įsidėmėjome, atpažįstame.

Nepakaks persodinti į kitą vazonėlį arba urvą. Dingti neketiname, brekšitai mūsų nebelaukia, tad pasitraukite nuo scenos draugiškai. Tebus Lietuva tokia, kokios nori jos žmonės.

Ši mintis kadaise girdėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius