Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Pasaulis ir užpasauliai

Apstulbęs pasaulis, kuris dar manė, kad jis – daiktas vienaskaitoje, pradeda suvokti: jo atskalūnai užpasauliai jau dabar yra užribis ir tamsus antipasaulis.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis balsuoja išankstiniuose savivaldybių merų ir tarybų rinkimuose / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teks gyventi be jų. Jeigu puls – teks panaikinti.

Autoizoliacijos progresas – savęs izoliacija nuo šiaip taip įprastinio pasaulio – įtvirtina putininėje Rusijoje naują šalies ir aplinkos viziją bei kokybę. Prastą! Viskas mat prasimanyta burbule, o daroma jėga. Gamtą – jėga? Bet kyla tai kaip endemija iš smegenų. Kai nelieka tiriančių, adekvačiai vertinančių ir pasirekančių smegenų, tąsyk tekirba išilginis pirmuonių siūlelis nuo pasturgalio uodegos į pirmagalinę, palaikąs tų padarų biogyvastį.

Vis dėlto už pirmuonių pasaulio dar gali veikti ir veikia tikrųjų žmogaus smegenų vingeliai. Kažin, ar šiam pasauliui patiks tapatybinis dialogas su pirmuonių būtim, pereinąs į instinktų monolitologą – tokia būtų marksistinių svajotojų „konvergencija“. JTO modelis.

Turėtų būti nustatyta, kurie pseudovalstybiniai dariniai nebepriklauso tautų kaip socialinių kūnų bendrijai. Ar po vieną, ar po du – jie jau užpasauliai. Nerealu mūsų pasauliui dėl jų kaip nors jaudintis. Juolab kartu posėdžiauti ir net užleisi pirmininko kėdę. Gyvenkim toje tikrovėje, kurią pasirinkome ir toliau kuriame. Solidaraus ir gyventi norinčio tautų kolektyvo pasaulyje.

Jeigu puls – teks panaikinti.

Teologija ir sociologija turėtų vyrauti prieš mūsų biologiją ir zoologiją, ar ne?

Atskalūnai užpasauliai veikiausiai išsismaugs tarpusavy, ir gal verčiau jiems netrukdyti. Tai jie izoliuojasi nuo gyvojo ir saulėto pasaulio , o ne pasaulis nuo jų.

Tema NJTO. Normalių jungtinių tautų organizacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius