Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Prokuratūros priklausomumas

Naujausios žinios (BNS), kad Lietuvos generalinė prokuratūra ne vakar, o jau prieš tris savaites sustabdė Sausio 13-osios bylos tyrimą. Neskelbė to savo veiksmo, nutylėjo arba nuslėpė. Galimai nenorėjo, kad ši tema atsirastų prezidentiniuose debatuose. (Kas nors nenorėjo). Beveik pavyko, bet štai du kandidatai dar gali pasisakyti. Ačiū Robertui Povilaičiui, kuriam teberūpi, kieno įsakymu bei leidimu buvo nužudytas jo tėvas.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Situacija tęstinė. Jau dvidešimt aštuonerių metų tendencija vis iš tos pačios prokuratūros, kad ši fundamentali Lietuvos laisvės byla būtų siaurinama ir gesinama. Ir dabartinis aiškinimas, neva „šio ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikti visi (?) veiksmai ir išnaudotos visos (?) galimybės nustatyti nusikalstamas veikas padariusius asmenis“, neišlaiko kritikos. Ne sykį skelbti faktai ir apie kitas tos agresijos bei sąmokslo veikas. Pavardės viešos – ir įtariamųjų, kurie nė neapklausti, nė laiškų jiems neparašyta, ir klastojančių, meluojančių pseudoliudininkų, kurių nederėtų labai lengvai atleisti nuo pagalbos teisingumui.

O vis dėlto kai žvelgi į 28 metus, kyla klausimai dėl atsakomybės.

Už netyrimą, vilkinimą, atvirai laukiant senaties.

Už klaidinančias arba melagingai ribotas išvadas. Gal tokia ir pastaroji, pagrindžianti, kad tyrimas neplečiamas, todėl stabdomas.

Už baimę, jeigu pasidavė Maskvos terorizavimui – keliame bylas jums!

Generalinė prokuratūra ginasi atsakomybės, neva tai būtų „priklausomybė“, ir elgiasi, kaip sumano. Arba kaip LTSR laikais. Lauktina Lietuvos prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius