Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Senieji būdai

Krymo totoriai, užgrobti su visa teritorija, vėl terorizuojami, engiami, naikinami. Bet ne tik totoriai, kurių atnaujinamo kultūrinio genocido ir fizinio išvarymo vadinamasis demokratinis verslų pasaulis dar ilgai nenorės pastebėti.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Olegas Sencovas yra tiesiog Krymo gyventojas, turbūt rusas, bet Ukrainos pilietis ir filmų režisierius, kuris nusikalto tuo, kad nepripažino Krymo anšliuso. Okupantai paskelbė, kad nuo okupacijos momento jis, nori ar nenori, – jau ne Ukrainos, o Rusijos pilietis, tad nepripažindamas aneksijos yra Rusijos išdavikas. Nuteistas 20 metų, išvežtas iš Krymo ir išgrūstas Rusijos šiaurėn už 3000 mylių į nencų autonominę apygardą. Kalėjime.

Mūsų istorija primena: okupavus Lietuvą, visi gyventojai buvo padaryti SSRS piliečiais. Pasipriešinimo dalyviai tapo „liaudies priešais“ ir kažkieno „tėvynės“ išdavikais. Ištikimybė savo tikrajai šaliai ir pilietybei – nebe dorybė, o nusikaltimas. Tad Rusijoje niekas nesikeičia. Jei prisijungs Siriją, tai ir sirus paskelbs Rusijos piliečiais.

O žmogus, kerštingai nuteistas sąžinės kalinys, nuo gegužės 14-osios paskelbęs bado streiką, reikalauja laisvės ne sau, bet 64 ukrainiečiams – Rusijos kaliniams. Greit mėnuo. Futbolo pirmenybių iškilmei galimai bus paskelbta apie dar vieną Kremliaus pergalę – Olegas Sencovas mirė. Pats, ne ant tilto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius