-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygimantas Pavilionis: Kinija pažemino Lietuvą

Į Lietuvą kelioms dienoms atvykęs Tibeto dvasinis lyderis nėra priimtas nė vieno iš valstybės vadovų. Tai yra ketvirtasis Dalai Lamos vizitas Lietuvoje ir tik vieną kartą, 2013 m., susitikdama blykstelėjo mūsų prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Akivaizdu, jog taip elgtis apsispręsta dėl Kinijos valdžios spaudimo, gąsdinant prekybinių santykių sankcijomis. Pragmatizmas prieš vertybes Lietuvoje pastaruoju metu laimi vis dažniau ir dažniau.

Tai negali būti pateisinta pinigais, keliaujančiais iš komunistinės Kinijos. Tokių žmonių parduoti už pinigus negalima. Yra mūsų valstybės garbė ir principai, kuriuos turime saugoti. Kinija veikia išvien su Maskva ir palengva žudo demokratijas pasaulyje, negalime sau leisti to užmiršti.

Minime tremties, komunizmo aukas, tačiau tuo pat metu pasidavėme komunistų spaudimui.

Jeigu pasaulio lyderiai būtų buvę tokie „išmintingi“ kaip mūsų valstybės vadovai šiandien, tai Lietuva nebūtų atgavus Nepriklausomybės. O gal mes vėl nelaisvi? Gal okupuotos mūsų sielos? 1991 m. Dalai Lama savo pirmu vizitu Lietuvoje buvo vienas pirmųjų pasaulio lyderių, parėmusių mūsų nepriklausomybę. Jis tuomet nebijojo ir todėl elgėsi iš tiesų išmintingai.

Vertybinė politika, drąsi Lietuva – tai, kas mus dar skyrė nuo kitų šalių. Jei mes pasileisime lenktyniauti užsienio politikoje, kas bus labiau pragmatiškas, tai paskęsime tarp galybės interesų. Šiandien pasidavėm Kinijos spaudimui, rytoj pasiduosime ir kitiems.

Esu įsitikinęs, kad mūsų diplomatija tikrai galėjo pasiūlyti susitikimo formatų, kur ir Kinijos pusei būtų sunku mums ką prikišti, ir Dalai Lama būtų reikšmingai pagerbtas. Nueita paprasčiausiu keliaklupsčiavimo keliu.

Man tikrai gėda už mūsų valstybės vadovus. Valdžia neišlaikė orumo egzamino.

Žygimantas Pavilionis yra Seimo TS-LKD frakcijos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius