-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

0,5 kilogramo kvaišalų emigrantui iš Anglijos kainuos 10,5 metų kalėjimo Lietuvoje

Už pusės kilogramo kvaišalų gabenimą vyrui skirti ilgi metai nelaisvės, praneša Šiaulių apygardos prokuratūros atstovai.
Sulaikymas
Asociatyvi iliustracija / Utenos apskr. VPK

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo 30-metis Jungtinėje Karalystėje gyvenantis lietuvis nuteistas dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabandos.

Bylos duomenimis, 2020 metų sausio mėnesį praeityje ne kartą teistas M. K., veikdamas kartu su L. R., kuris už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabandos nuteistas 2022 m. sausio mėn., Olandijoje neteisėtai įgijo labai didelį kiekį – 0,5 kg psichotropinės medžiagos amfetamino ir 1,7 g psichotropinės medžiagos MDMA (ekstazio).

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad minėtas medžiagas nuteistasis automobiliu „Mazda 6“ pargabeno į Lietuvos Respubliką, kur kirtus valstybės sieną, buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Automobilio apžiūros metu psichotropinės medžiagos buvo paimtos, o asmuo sulaikytas.

Šių metų kovo 16 dienos Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu Mantas Kačinskis pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 199 straipsnio („Kontrabanda“) 4 dalį ir 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 dalį. Nuteistajam skirtas laisvės atėmimas 10 metų 6 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius