-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

1 066 pakelius cigarečių vežusi Naujosios Vilnios gyventoja: „Rūkysiu pati!“

Vasario 17 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto ketvirtojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Andrejus Jachimovičius ir tyrėjas Regimantas Ališauskas, dirbdami pagal planą „Akcizai“, Naujojoje Vilnioje tikrino transporto priemones.
Sulaikytos cigaretės
Sulaikytos cigaretės / Vilniaus policijos nuotr.

Apie 17 val. 40 min. Linksmojoje g., ties namu Nr. 5, pareigūnai pastebėjo jau pažįstamą automobilį „Toyota Yaris Verso“, vairuojamą 1972 m. gimusios moters, ir nusprendė jį patikrinti. Pareigūnai neapsiriko – bagažinėje buvo rasti du juodos spalvos polietileniniai maišai su 1 066 pakeliais cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis,  t. y. 500 pakelių cigarečių „Fest“ ir 566 – „Minsk capital“.

Policijos jau bausta moteris vėl aiškino, kad cigaretes pirko turguje savo reikmėms ir jų neparduoda.

2014 m. gruodžio pabaigoje moteris buvo bausta už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką (Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. 2d.). Kaip ir pirmąjį kartą, moteris aiškino, kad cigaretes pirko turguje savo reikmėms ir jų neparduoda.

Moteriai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 163(2) str. 7 d.),  už šį pažeidimą numatyta  bauda nuo penkių tūkstančių septynių šimtų devyniasdešimt dviejų iki keturiolikos tūkstančių keturių šimtų aštuoniasdešimt vieno euro su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius