Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​1,5 milijardo JAV dolerių Europoje iš narkotikų uždirbusios grupuotės vietininku Lietuvoje vadinamas Saulius Velečka nedrįsta rodyti veido

Lietuvos apeliaciniame teisme sprendžiama, ar pagrįstai Sauliui Velečkai, pravarde Agurkas, taikoma griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas. Rusijos ir Europos mastu veikusios narkotikų grupuotės vietininku Lietuvoje vadinamas įtariamasis antradienį teisme kaip įmanydamas slėpėsi nuo fotoobjektyvo.
Saulius Velečka
Saulius Velečka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šių laikų Kauno nusikalstamo pasaulio garsenybe vadinamas Saulius Velečka pavasario ir tuo pačiu jo grupuotės baudžiamosios bylos perdavimo į teismą norėtų laukti laisvėje.

Lietuvos apeliaciniam teismui yra pateiktas S.Velečkos ir jo advokato skundas dėl ikiteisminio tyrimo metu taikomos griežčiausios kardomosios priemonės. Apelianto ir jo gynėjo suprantimu, įtariamojo laikymas suimtu yra nepagrįstas ir neteisėtas, o S.Velečkos bendradarbiavimą su teisėsauga būtų galima užtikrinti švelnesniais būdais.

S.Velečka, pravarde Agurkas, yra laikomas milžiniškas sumas Europoje iš narkotikų uždirbusios grupuotės vietininku Lietuvoje.

Per penkerius metus iš viso sulaikyti 73 asmenys, iš jų – 21 Rusijoje, 52 – ES šalyse.

2013 m. Lapkričio 5 d. Lietuvos policijos vadovas Saulius Skvernelis ir Rusijos Federalinės narkotikų kontrolės tarnybos (FSKN) direktorius Viktoras Ivanovas pranešė, kad Lietuvos ir Rusijos teisėsaugininkams pavyko uždaryti didžiulį narkotinių medžiagų tranzito iš Rusijos į Europos Sąjungos šalis kanalą. Pasak Rusijos FSKN direktoriaus V.Ivanovo, sutriuškinta grupuotė per visą savo gyvavimo laikotarpį galėjo uždirbti apie 1,5 milijardo JAV dolerių (apie 3,8 milijardo litų).

Teigiama, kad tokią milžinišką sumą Europoje iš narkotikų uždirbusios grupuotės vietininkas Lietuvoje – S.Velečka, pravarde Agurkas. Jis jau anksčiau buvo suimtas dėl įtarimų kitose bylose.

Per penkerius metus iš viso sulaikyti 73 asmenys, iš jų – 21 Rusijoje, 52 – ES šalyse.

„Agurkinių“ gaujos atžvilgiu Lietuvoje tebevyksta ikiteisminis tyrimas. Tikimasi, kad iki šių metų pavasario S.Velečkos baudžiamoji byla pateks į teismą.

Tiesa, jau dabar S.Velečka savo apsilankymais teismuose nėra itin patenkintas. Jo skundą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – termino pratęsimo gavusiame Apeliaciniame teisme antradienį šis įtariamasis kaip įmanydamas slėpė veidą.

Apie Lietuvoje sulaikytus pagrindinius ir svarbiausius Kauno „Agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės lyderius ir narius skelbta 2013 metų pradžioje. Tada teismas leido S.Velečką laikyti suimtą, iki dabar teisėjai šios griežčiausios kardomosios priemonės terminą kaskart pratęsdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius