Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

100 Lietuvos medikų papirkimu įtariama farmacijos bendrovė „Valentis“ dirba, bet tyli

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcinės schemos sukūrimu ir daugiau nei 100 Lietuvos medikų papirkimu įtariama Lietuvos kapitalo farmacijos bendrovė „Valentis Pharma“ trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame pripažįsta sulaukusi įtarimų, bet jų kol kas negalinti komentuoti. STT oficialiai neatskleidžia, dėl kokios bendrovės veiklos atlieka tyrimą. Kad tai – bendrovė „Valentis Pharma“, antradienį pranešė 15min.lt, remdamasi savo šaltiniais.
„Valentis Pharma“ vaistų gamykla Vilniuje
„Valentis Pharma“ vaistų gamykla Vilniuje / „Valentis Pharma“ nuotr.

STT pareigūnai nustatė nusikalstamą korupcinę schemą, kurioje dalyvavo vienos farmacijos kompanijos atstovai ir įvairių šalies gydymo įstaigų gydytojai.

Pribloškiantys veiklos mastai

Antradienį STT pareigūnai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje sulaikė 11 minėtos farmacijos kompanijos darbuotojų, pranešė STT. 15min.lt išsiaiškino, kad tai Kaune veikianti kompanija „Valentis Pharma“.

Įtariama, kad šios farmacijos įmonės atstovai buvo susitarę su savo aptarnaujamų daugiau kaip 30 Lietuvos miestų ir rajonų gydytojais, kad jie už neteisėtą atlygį rekomenduotų pacientams įsigyti brangius jų įmonės produktus ir nesiūlytų konkuruojančių įmonių platinamos panašios pagal sudėtį farmacinės produkcijos.

123rf.com nuotr./Kyšis
123rf.com nuotr./Kyšis

STT pareigūnų turimais duomenimis, gydytojams papirkti vien per 2014 metus kyšiams įmonė galėjo skirti daugiau kaip 0,5 mln. litų (apie 145 000 eurų).

Atvira, bet paslaptinga bendrovė

Trečiadienį išplatintame niekieno nepasirašytame UAB „Valentis Pharma“ pranešime spaudai pateikiama bendrovės pozicija.  UAB „Valentis Pharma“ praneša, kad savo poziciją dėl mestų įtarimų pateiks kitą savaitę, veikla tęsiama įprasta tvarka.

Pranešime teigiama, kad „bendrovės vadovybė laikinai turi susilaikyti nuo bet kokių komentarų, susijusių su žiniasklaidoje minimomis aplinkybėmis“.

„Visuomet buvom, esame ir išliksim atviri visoms šalies institucijomis. Mūsų požiūris nesikeičia ir dabartinėje situacijoje. Dedame visas pastangas, kad būtų įneštas deramas aiškumas šioje situacijoje. Būtent todėl ir turim laikinai susilaikyti nuo viešos pozicijos pateikimo ar pavienių aplinkybių komentavimo. Bendrovė veiklą tęsia įprasta tvarka, visi padaliniai, atstovybės veikia įprasta tvarka“, – pranešime spaudai pateikiama tokia citata, kurios autorius – nenurodytas.

Bendrovės pranešime nurodoma, kad „Valentis Pharma“ bendrovė įkurta 2003 metais, šiuo metu bendrovėje dirba 30 darbuotojų, pagrindinė bendrovės veikla yra prekyba bendrovės „Valentis“ produkcija. Tačiau jame nenurodoma, kas yra bendrovės savininkai ir kas jai vadovauja. Šios informacijos nėra ir bendrovės tinklalapyje internete.

Nuo pat susikūrimo įmonių grupė „Valentis“ augo ir tapo tuo, kuo yra dabar. Kompanija turi padalinius Šveicarijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Čekijoje, Bulgarijoje. Pagrindinė kompanijos būstinė yra Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius