-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11-ai metų įkalinti vaikinai papasakojo, kaip kepti amfetaminą: „Viskas įmanoma ir nesudėtinga“

Vaikystės draugai Kristijonas Chadzevičius ir Artūras Riabovas nuolat pajuokaudavo, kad prasimanyti pinigų reiktų gaminant narkotikus. Vėliau nuo juokų jie perėjo darbų, išmoko kepti amfetaminą, išbandė keletą skirtingų receptų ir galiausiai pasigamino beveik 2 kg narkotikų. Tačiau planas greitai ir paprastai praturtėti vaikinams neišdegė – jie buvo sučiupti, o antradienį Šiaulių apygardos teisme jiems skirta 11-os metų įkalinimo bausmė.
Kristijono Chadzevičiaus suėmimas
Kristijono Chadzevičiaus suėmimas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šiauliečiai, 27 m. K.Chadzevičius ir dešimčia metų už jį vyresnis bendrininkas A.Riabovas teisme pripažino kaltę dėl bendrininkų grupėje padaryto nusikaltimo - narkotinių medžiagų gamyba, turint tikslą jas platinti.

Nusikaltimas padarytas 2019 metų vasario 10 dieną Šiauliuose, kai K.Chadzevičius savo gyvenamame name kartu su A.Riabovu ir dar dviem vyrais, kurių atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas į atskirą tyrimą, veikdami pagal išankstinį susitarimą pagamino labai didelį kiekį – 1726,999 g psichotropinės medžiagos amfetamino.

Tą pačią dieną apie 17.00 val. dalį pagamintų narkotikų automobiliu BMW nugabeno į P.Cvirkos gatvėje esančią automobilių stovėjimo aikštelę ir perdėjo į ten iš anksto pastatytą automobilį „Opel Vectra“.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Artūras Riabovas
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Artūras Riabovas

Maždaug 17.20 val. apie 80,00 g ir 949,423 g narkotinės priemonės tuo pačiu BMW buvo atvežta į Ragainės gatvę ir paslėpta skirtingose vietose: viena dalis narkotikų po lauko konteineriu, kita – apleistame mūriniame pastate.

Likusi narkotikų dalis – 0,004 g liko K.Chadzevičius namuose. Netrukus abu vyrai buvo sulaikyti, kratos metu policijos pareigūnai rado minėtose slėptuvėse laikytas narkotines priemones.

Vaikinai eksperimentavo

Duodamas parodymus K.Chadzevičius pasakojo, kad su draugais nuolat svarstydavo, kaip praturtėti.

„Pradėjome domėtis ir radome informacijos, kaip tą padaryt. Realiai viskas yra įmanoma ir nesudėtinga“, - pasakojo jis.

Vaikino teigimu, maždaug per 3 mėnesius jie susipirko reikalingas medžiagas ir atliko keletą bandymų.

„Kažkas pavyko, bet mes patys nevartojam narkotikų, todėl nusprendėm duoti jų kam nors pabandyti“, - pasakojo K.Chadzevičius.

Suradę amfetaminą mėgstantį pažįstamą jie davė jam išbandyti, tačiau jo verdiktas buvo griežtas - pirmas blynas prisvilęs.

„Pabandėm kiek kitaip, nuvežėm vėl, tada jis pasakė, kad geras“, - prisiminė nuteistasis.

Narkotikus pagaminę vaikinai prie savo namų pastebėjo nežymėtą policijos automobilį ir iškart supanikavo. Jie dar bandė slėpti savo produktą, tačiau netrukus buvo sulaikyti.

Teismas buvo griežtas

Teisme kaltinamieji prisipažino kaltais, jie teigė labai besigailį dėl padaryto nusikalimo, teismo prašė šį prisipažinimą pripažinti jų atsakomybę lengvinančia aplinkybe ir griežtai nebausti.

Teismas konstatavo, jog K.Chadzevičiaus ir A.Riaobovo nusikaltimas įrodytas pačių kaltinamųjų, liudytojų parodymais, kriminalinės žvalgybos, kita byloje esančia medžiaga. Kaltinamųjų prisipažinimą teismas pripažino jų atsakomybę lengvinančia aplinkybe.

Už padarytą nusikaltimą K.Chadzevičiui skirta 11 metų laisves atėmimo bausmė, jo bendrininkui A.Riabovui – 11 metų 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė, kuri subendrinta su anksčiau už kitą padarytą nusikalstamą veiką paskirtos neatliktos bausmės dalimi.

Teismo sprendimu konfiskuotas automobilis „Opel Vectra“, iš abiejų kaltinamųjų bus išieškota BMW piniginė vertė – 5350 eurų.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos apeliaciniam teismui.

Jau spėję pasižymėti

Šie du vaikinai, kartu su dar dviem bendrais, pasižymėjo 2018-ųjų pradžioje, kai sudalyvavo susišaudyme Joniškyje.

Sausio 24 d. organizuota grupė iš Šiaulių, automobilyje veždamiesi metalinį strypą, du pistoletus, šovinių, dujų balionėlį, pajudėjo Joniškio link.

Vyrai atvyko prie joniškiečio namų, kur laukė iš namų išeinančio automobilio savininko ir planavo jį apiplėšti. Laimei, užpulti šeimininko kaltinamiesiems nepavyko, nes jų automobilį patikrinti nusprendė kurį laiką šiauliečių kompaniją sekę pareigūnai.

Paulius Petronis ir Artūras Riabovas buvo sulaikyti iš karto, dviem pavyko pasprukti. Vienas pareigūnų persekiojamas bėglys Jevgenijus Kravčiukas, išgirdęs kriminalisto šūksnį sustoti, į pareigūną nukreipė pistoletą, dėl to šis panaudojo tarnybinį ginklą.

Tačiau ir po to bėglys nesustojo ir, nubėgęs kelis šimtus metrų, užsidarė Žemaitės gatvėje esančio gyvenamojo namo lauko tualete. Po derybų jis policijos pareigūnams pasidavė. Paaiškėjo, kad pareigūno paleisti šūviai jam pataikė į koją bei ranką ir bėglys stipriai kraujavo. Policijos pareigūnai, suteikę pirmąją pagalbą, stabdant kraujavimą, sužalotąjį perdavė medikams.

Po kurio laiko viename Audruvės gatvės gyvenamųjų namų, buvo apsuptas ir sulaikytas paskutinysis bėglys K.Chadzevičius. Jis taip pat buvo ginkluotas, jo ginklas rastas numestas vieno namo kieme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius