-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

12-ka kartų baustas kontrabandininkas bandė dangstytis neįgalumu

Už rankos sučiuptas vyras su kontrabandinėmis cigaretėmis iš Baltarusijos bandė tvirtinti, kad nemažą kiekį rūkalų vežėsi savo reikmėms – esą jis neįgalus, o Lietuvoje cigaretės nepigios. Tačiau teismo tai įtikino – jau anksčiau jis buvo įkliuvęs 11 kartų, šis – dvyliktas.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

57-erių vyras pareigūnams į rankas pateko Kenos geležinkelio poste, kuomet patikrinus iš Baltarusijos vykusį traukinį, paaiškėjo, kad po viršutiniais drabužiais vyras slepia nemažą kiekį cigarečių. Patikrinimas vyko gan vėlai vakare, tačiau tai muitininkų budrumo nesumažino. Pas vyrą rasta 117 cigarečių pakelių „NZ Gold“ ir „Minsk“, cigarečių vertė - 309,49 euro.

Sulaikytas vyras paaiškino, kad važiavo traukiniu Nr. 807, vežėsi 64 pakelius cigarečių „NZ“, 53 pakelius „Minsk“, asmeniškai sau („ir už ką nusipirkti, Lietuvoje labai brangu“) kadangi turi pirmą neįgalumo grupę.

Už nelegalių rūkalų gabenimą, kuomet jų vertė yra mažesnė nei penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL) dydžio suma, numatytos baudos nuo vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių iki dviejų tūkstančių aštuonių šimtų devyniasdešimt šešių eurų su kontrabandos daiktų, taip pat gabenimo ir kitų priemonių, skirtų kontrabandos daiktams per Lietuvos sieną gabenti arba jiems slėpti, konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas griežtai įvertino kontrabandininko veiksmus. Teisme nurodyta, kad jo „padaryta veika yra vienas iš pavojingiausių ir didžiausią žalą nustatytai valdymo tvarkai darančių Administracinės teisės pažeidimų kodekso pažeidimų. Pažeidėjo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta“.

Mažą to, vyras per dvejus metus administracine tvarka baustas jau vienuoliką kartų, vien per 2014-uosius metus tai buvo padaryta devynis kartus. Tai teismas įvertino kaip sunkinančią aplinkybę.

Vyrui skirta 1450 eurų bauda su 64 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 53 pakelių cigarečių „Minsk“ konfiskavimu.

Nepamirškite – už kontrabandą nesumokami mokesčiai ir akcizai, o tai reiškia mažiau vietų darželiuose, mažiau saugumo keliuose, ilgesnes eiles sveikatos įstaigose. Gyventojų neigiamos nuostatos ir įsitraukimas į kovą prieš nelegalią veiklą yra būtinas veiksnys, todėl jei pastebėjote kontrabandos apraiškų, susisiekite su muitine ar policija visą parą veikiančiu telefonu 8 800 555 44. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius