-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 tonų krovinį su visu sunkvežimiu sudeginęs moksleivis Panevėžio teisme atsipirko atsiprašymu

Teismas nutraukė baudžiamąją bylą prieš nepilnametį, kuris padegė šiaudus. Panevėžio teisėjas atsižvelgė į tai, kad vaikinas teisiamas pirmą kartą, nusikalstamą veiką jis padarė būdamas nepilnametis, mokosi. Be to, jaunuolis atgailavo dėl savo nusikalstamos išdaigos, o jo atstovai atlygino didžiąją dalį padarytos turtinės žalos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Samantos Konovalovaitės nuotr.

Panevėžio miesto apylinkės teismas gegužės 5 dieną baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje nepilnametis moksleivis D.D. buvo kaltinamas padegęs šiaudus.

Bylos nagrinėjimo metu teismas nustatė, kad praėjusių metų balandžio 11 dieną, elgdamasis neatsargiai su žiebtuvėliu, Krekenavoje (Panevėžio r.) padegė krovininiame automobilyje buvusius presuotus šiaudus.

Teismas nustatė, kad praėjusių metų balandžio 11 dieną, elgdamasis neatsargiai su žiebtuvėliu, jis padegė krovininiame automobilyje buvusius presuotus šiaudus.

Gaisro metu sudegė 12 tonų presuotų šiaudų, sugadintas automobilis bei priekaba.

Įmonei „Stat Technic“ buvo padarytas 10 199,91 euro nuostolis.  

Kaltinamojo D.D. baudžiamąją atsakomybę lengvinanti aplinkybė, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, dėl jos padarymo gailisi, D.D. atstovai atlygino didžiąją dalį padarytos turtinės žalos. Atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, pasakojama Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovės ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Ingos Baltrimavičienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Priimdamas sprendimą, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis padarė tyčinę, apysunkę nusikalstamą veiką, įvertino kaltinamojo asmenybę: vaikinas teisiamas pirmą kartą, nusikalstamą veiką jis padarė būdamas nepilnametis, mokosi, charakterizuojamas patenkinamai.

Įvertinęs visas aplinkybes, Panevėžio miesto apylinkės teismas nutraukė baudžiamąją bylą D.D. atžvilgiu ir atleido jį nuo baudžiamosios atsakomybės. Kaltinamajam skyrė auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimą ir elgesio apribojimą 12 mėnesių. 

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos, gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui, skundą paduodant Panevėžio miesto apylinkės teisme.

VIDEO: Krekenavoje padegtas vilkikas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius