-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

13-mečiui iš Dainų kaimo kelionė mopedu į Šiaulius baigėsi skaudžia avarija

Kelių eismo taisyklės (KET) sugalvotos ne šiaip sau, o žmonių saugumui, trečiadienį primena Šiaulių apskrities policija. KET reikia ne tik žinoti, bet ir mokėti taikyti realybėje, pažymima pranešime spaudai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Šiaulių VPK nuotr.

Kad mopedu į gatvę galima išvažiuoti tik sulaukus 15 metų ir išlaikius teorijos egzaminą – tokių gyvenimo tiesų trylikametis Šiaulių rajono, Dainų kaimo, gyventojas pripažinti nenorėjo. Mažametis patyrė skaudžią pamoką kelyje.

Vienkiemyje gyvenantis paauglys savo tėvui priklausančiu mopedu važinėti po sodybos teritoriją pratinosi ne kartą. Bent taip pasakojo jo tėvas.

Ar iki spalio 3 d. nepilnametis kada buvo pasukęs, kur toliau nuo savo kiemo, težino tik jis pats. Tačiau minėtos dienos popietę jis pasuko iš savojo kaimo į Šiaulių miestą.

Atrodė, kas čia gali nutikti – jei raižyti sodybos teritorijoje problemų nėra, tai ir judriose gatvėse jų neturėtų būti.

Tikėtina, kad studijuoti eismo gatvėmis taisyklių jaunuoliui neteko, trylikametis savo jėgas ir žinias pervertino.

13-mečiui diagnozuotas peties išnirimas, alkūnkaulio lūžis, čiurnos raiščių patempimas.

Apie 16 val. Šiaulių pareigūnai buvo iškviesti į Šiauliuose esančią Gegužių ir Aido gatvių sankryžą įforminti eismo įvykio.

Atvykę patruliai pamatė ant važiuojamosios dalies gulintį mopedą, netoliese stovintį „Hyundai“ automobilį, o jame sėdintį traumuotą dviratės transporto priemonės vairuotoją – nei vairuotojo pažymėjimo, nei vairavimo eisme įgūdžių neturintį 13-metį.

Šiaulių VPK nuotr./Įvykio vietoje
Šiaulių VPK nuotr./Įvykio vietoje

Berniuką medikai išvežė į ligoninę, jam diagnozuotas peties išnirimas, alkūnkaulio lūžis, čiurnos raiščių patempimas. Anot liudytojų, Gegužių gatve važiavęs mopedo vairuotojas suko į kairę, nepraleido priešpriešiais tiesiai važiavusio automobilio ir trenkėsi į jį.

Automobilis apgadintas, mopedas – irgi: rėmas, prietaisų skydelis, veidrodėliai, sėdynė, priekinė šakė, variklio blokas.

Neatsakingu elgesiu nepilnametis tėvams įteikė nemenką finansinę „dovanėlę“ – reikės atlyginti žalą apgadinto automobilio vairuotojui, išleisti nemenką sumą savo motorolerio remontui ir sūnaus gydymui, reabilitacijai. Kokios bus traumos pasekmės berniukui, parodys laikas.

Policijos pareigūnai akcentuoja: tik tada, kai vaikas sulauks nustatytos brandos ir išlaikys Kelių eismo taisyklių egzaminą, leiskite sėstis prie vairo. Mokykimės iš svetimų klaidų, nes mokymasis iš savo klaidų gali kainuoti brangiai.

Šiemet eismo įvykiuose Šiaulių apskrityje žuvo 1 dviratės motorinės transporto priemonės vairuotojas ir 14 sužalota. Iš jų 5 nukentėjo Šiauliuose, 5 – Raseinių rajone, 3 – Šiaulių rajone, 2 – Radviliškio rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius