-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

13 metų besislapsčiusio Gango byla: prabilo lemtingą šūvį į geriausią draugą girdėję liudininkai

„Ar atvažiavot išsišaudyti?“ – tokie žodžiai prieš 15 metų pasigirdo Palangoje, vienoje aikštelių, kur dviem kompanijoms aiškinantis santykius, nuaidėjo lemtingas šūvis, pražudęs palangiškį Raimundą Šimkų. „Atsitiko viena didelė nelaimė, dėl kurios mes visi kenčiam“, – kalbėdamas apie nusikaltimo aplinkybes, trečiadienį sakė pats nužudymu buvęs apkaltintas Karolis Zemliauskas. Teisme šįkart liudijo įvykio vietoje buvę vyrai, taip pat ir ekspertas, tyręs delnų atspaudus.
Marius Civinskas
Marius Civinskas, saugomas konvojaus / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Palangiškio nužudymu kaltinamas Marius Civinskas (Gangas) po nusikaltimo daugelį metų slapstėsi užsienyje ir 2020 m. pargabentas į Lietuvą. Teigiama, jog nužudytasis buvo jo geriausias draugas. Bene pirmą kartą teisme prabilo ir pats M.Civinskas. Jis liudytojų teiravosi, ar šis nutikimas nebuvo tiesiog nelaimė.

Kaltinamasis liudytojų teiravosi: ar šis nutikimas nebuvo tiesiog nelaimė?

Prabėgus 15 metų, prisiminti detales sudėtinga, tačiau lemtingo įvykio dalyviai nepamirš visą gyvenimą. Trečiadienį nuotoliniu būdu liudijo įvykių sūkuryje buvęs Edvardas Benetis, gyvenantis užsienyje. Vyras buvo apklaustas po įvykių, nutikusių 2006 metų balandį.

„Detalių nelabai atsimenu, gan daug laiko prabėgo. Žinau, kad važiavome pasišnekėti, išsiaiškinti, o dėl ko konfliktas įvyko, neatsimenu. Su Mariumi Civinsku buvome priešingose stovyklose“, – sakė E.Benetis, kuriam įstrigo aikštelėje nuaidėję žodžiai apie išsišaudymą. Tiesa, iškart po įvykių duotuose parodymuose M.Civinsko pavardės vyras lyg ir neįvardijo, tačiau sako, jog anuomet turėjo kitokį supratimą, galbūt ko nors užsiminti nedrįso. Šiandien tikino jau nebepamenantis įvykių eigos ir klaidinti teismo tiesiog nenorintis, tad siūlė vadovautis anuomet jo ištartais žodžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius